به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر رشاد در سیوهفتمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی و همایش ملی المیزان و علوم انسانی اسلامی که شامگاه چهارشنبه در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: حوزه علمیه دارای سرمایههای عظیمی است که به آنها فخر میکنیم، عالمانی که دانش را با حضور خود یک گام پیش بردند.
وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی علامه طباطبایی افزود: این عالم دینی و مفسر بزرگ قرآن کریم از جمله افرادی است که حضور و وجود وی سبب آثار و برکات زیادی در زمینه تفسیر قرآن کریم و حکمت و نظریههای اجتماعی شد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: علوم انسانی یک سبک زندگی را ترویج میکند و فقه سبکی دیگر و بین علوم انسانی و فقه نوعی موازات همراه با رقابت جدی وجود دارد، از نظر معرفتی با دو گفتمان مبتنی بر فقه و علوم انسانی مدرن روبرو هستیم و این رقابت با تحقق انقلاب اسلامی به اوج خود رسید.
رشاد بیان کرد: در 200 سال گذشته علوم انسانی بی رقیب همه جوامع را در بر گرفته بود و فقه اسلامی در برابر علوم انسانی قرار گرفت ودر هر 5 مؤلفه که غالباً و نوعاً هر علمی از آن برخوردار است با یکدیگر موازی هستند.
وی با بیان اینکه باید علوم انسانی اسلامی تولید وبه استخدام فقه در بیاید، افزود: علوم انسانی فقه اهل مدرنیته است و اگر به علوم انسانی اسلامی پرداخته نشود به معنای سپردن صحنه به حوزههای سکولاریستی و بی پناه کردن آحاد امت و سپردن امور مسلمین به دانشگاههای سکولار است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: در کشوری زندگی میکنیم که مردم و نظام و روابط وفقه شیعی و نظامی شیعی وجود دارد وباید اعتراف کنیم بسیاری از شئون را به علوم انسانی سکولار سپردیم و مردم در امور شرعی مقلد مراجع و در دیگر جهات و عرصهها دست فقه نیست که باید حوزه علمیه به تولید علوم انسانی اسلامی بپردازد.