به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری محمد علی سلامی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: آموزش روشهای گلخانهداری و کشت در آن، به کشاورزان نسل جدید یکی از مهمترین برنامههای سازمان جهاد کشاورزی قم است و ما امیدواریم با انجام این دست اقدامات طی سالهای آینده شاهد گسترش روزافزون کشتهای گلخانهای در مناطق مختلف استان باشیم.
وی افزود: از آنجا که روش کشت در محیط گلخانه با شیوههای سنتی تفاوت دارد، برای علاقهمندان به احداث گلخانه در قم و حتی افرادی که سالهاست گلخانه دارند و اکنون میخواهند با استفاده از روشهای جدید سطح تولید محصول خود را افزایش دهند، دورههای آموزشی به صورت میدانی برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: احداث گلخانه نیاز به صرف هزینههای قابل توجهی دارد، به همین دلیل بهتر است محصولات صادراتی در آن تولید شود که میتواند درآمد خوبی برای بهرهبرداران به همراه داشته باشد؛ در همین راستا باید توجه داشت عرضه موفق محصولات گلخانهای تولید شده در قم به بازارهای جهانی نیازمند حفظ کیفیت و قابلیت رقابتپذیری با محصولات مشابه است.
سلامی تاکید کرد: درکشتهای گلخانهای امکان مدیریت مصرف آب و همچنین کنترل شرایط دمایی تا حد زیادی وجود دارد و به همین دلیل توسعه این روش کشت در استان قم که همواره با محدودیت منابع آبی و تنشهای دمایی در مواقع مختلف سال مواجهاست، اقدامی موثر برای حفظ سطح تولید محصولات کشاورزی به حساب میآید.
گفتنی است ۴۰۰ هکتار پروانه تاسیس گلخانه در قم صادر شده که نشان دهنده ضرورت استفاده از کشتهای گلخانهای در این استان است؛ در گلخانه میزان مصرف آب بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا میکند و همچنین تولید محیول در آن نسبت به روشهای سنتی کشت افزایش قابل توجهی پیدا میکند.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
انتهای خبر/