کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جهش تولید، اشتغال و توسعه شرکت های دانش بنیان به روایت استاندار قم

19 بهمن 1401 ساعت 14:13

استاندار قم همزمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا مرکز قم، روند رو به رشد این استان در حوزهای مختلف از جمله جهش تولید، اشتغال و شرکت های دانش بنیان را مورد اشاره قرار داد و آخرین وضعیت پروژه های مهم قم از جمله فرودگاه، منوریل و طرح نهضت ملی مسکن را نیز تشریح کرد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری سید محمدتقی شاهچراغی در ابتدای سخنانش به موضوع انقلاب اسلامی و شرایط حال حاضر کشور پرداخت و گفت: واقعه انقلاب اسلامی اتفاقی بی نظیر در این مقطع از تاریخ است که هر چه از عمر آن می گذرد اثربخشی آن بیشتر می شود اما در تقابل انقلاب اسلامی با نظام سلطه به دلیل اشراف نظام سلطه بر رسانه در سطح جهانی،‌ دشمنان ما نمی خواهند این عظمت و اثربخشی به اطلاع جهانیان برسد و همه مشکلاتی که داریم در ذیل این تقابل تعریف می شود.

وی بیان کرد: آزادی انسان‌ها از اسارت طاغوت و رسیدن به کمال از آرمان های انقلاب اسلامی است و در کلام بزرگان ما به خصوص بیانات امام(ره) شنیده ایم که اسلام دینی است که برای همه شئون زندگی بشر از کودکی تا جوانی و پیری و تا بعد از مرگ برنامه دارد و نظام سلطه مایل نیست برنامه اسلام اجرایی شود.
وی ادامه داد: در این شرایط دشوار اگر قرار باشد اتفاقی به برکت انقلاب اسلامی بیفتد ارزش آن دو چندان می‌شود و در دولت سیزدهم با راهبری‌های حکیمانه مقام معظم رهبری اتفاق های بزرگی رقم خورده و شاید مهمترین آن جهت گیری دولت جدید است که فارغ از مسایل حزبی مطرح می‌شود و مهم خدمت به مردم است و در استان قم شاهد این تغییر با جهش رو به جلو هستیم.
فعالیت ۱۲۸ شرکت دانش بنیان در قم
شاهچراغی افزود: در قبال نامگذاری سال باید حرکت و اتفاقی رخ دهد و از مجموع مصوبات سفر سال گذشته رییس جمهور به قم یک مصوبه خاص و ویژه برای شرکت‌های دانش بنیان داشتیم و قرار شد زمینی که به شهرک آی سی تی معروف است در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گیرد و به زودی تعیین تکلیف می‌شود.
وی بیان کرد: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در قم از سال ۹۳ تا ۹۹ تعداد ۹۵ شرکت بود و از مقطع آغاز به کار دولت جدید از شهریور ۱۴۰۰ تعداد شرکت‌های دانش بنیان قم به ۱۲۸ شرکت رسیده است این در حالیست که تاسیس شرکت دانش بنیان اقتضائات خاص خود را دارد.
استاندار قم افزود: با توجه به سرعت توسعه شرکت‌ها، نیروهایی که در شرکت های دانش بنیان و فناور تا پایان سال ۹۹ مشغول به کار بودند یک هزار و ۹۰۰ نفر بود که اکنون به سه هزار و ۵۰۰ نفر رسیده و نزدیک به ۴۰ درصد به تعداد نفرات شاغل افزوده شده‌است.
وی گفت: درحوزه کشاورزی مرکز ترویج کشاورزی در قم به وسعت ۸۰ هکتار در جاده نیزار واقع است و توافق اولیه بین مرکز تحقیقات کشاورزی و پارک علم و فناوری استان برای استقرار واحدهای فناور در حوزه امنیت غذایی، کشاورزی و دامداری شکل گرفته‌است.
از تعیین تکلیف فرودگاه و منوریل تا بررسی وضعیت نهضت ملی مسکن در قم
آخرین اقدامات در زمینه سفر رئیس جمهور به قم
شاهچراغی در ادامه با اشاره عقب ماندگی‌های اساسی و جدی قم دربخش‌های مختلف، به تبیین دستاوردهای سفر استانی رئیس جمهور به استان قم در دی ماه سال گذشته پرداخت و گفت:‌ در سفر آیت الله رئیسی به قم در مجموع ۱۴۷ مصوبه اولیه داشتیم که بعدا در حوزه آب و راه، ۱۹ مصوبه متمم سفر اجرایی شد.
وی ادامه داد: در مجموع قریب به چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه در این سفر و متمم آن مصوب شد که ۱۴ مصوبه تسهیلاتی،‌ ۸۱ مصوبه اعتباری و ۵۴ مصوبه مجوزی و تعیین تکلیف را شامل می‌شود.
وی با اشاره به برخی عقب ماندگی‌های قم اظهار داشت: قم به عنوان کلان شهر در بین کل کلان شهرهای کشور در فاضلاب رتبه آخر کشور با ۴۱ درصد پوشش شبکه را دارد که مشکلاتی در این زمینه بوده اما کارهای خوبی در این ایام صورت گرفته‌است.
شاهچراغی افزود: رقم متمم سفر رئیس جمهور به قم برای فاضلاب شهر قم یک‌هزار میلیارد تومان توافق است و کار آن در حال پیگیری با مجموعه‌های توانمند است.
وی با اشاره به اینکه مجموع روستاهای بالای ۲۰ خانوار قم ۲۰۰ روستاست و سالهاست برای آب آنها هیچ کاری انجام نشده بود بیان کرد: به عنوان نمونه در منطقه قمرود شاهد گلایه ها و مشکلات مردم بودیم و اکنون از ۱۸ روستای قمرود آب ۱۵ روستا وصل شده و برای بقیه روستاها کار در دست پیگیری است.
استاندار قم افزود: در خصوص راه‌های استان جاده‌هایی مثل دستجرد، پردیسان به کهک و جاده جعفریه طی سالهای گذشته اقدام خوبی نشده بود و در سفر رئیس جمهور به قم دراین خصوص پرداخته شده‌است و اصلاح ۶۶ نقطه حادثه خیز نیز از دیگر اقدامات در زمینه بود.
وی گفت: مصوبه سفر در حوزه تسهیلات نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که برای دوره سه ساله تا پایان ۱۴۰۳ پرداخت شود و تاکنون باوجود همه محدودیت‌ها چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و دو هزار میلیارد تومان در حال پرداخت است و این تسهیلات به جز تسهیلات مرتبط با تبصره ۱۸ و رونق تولید است.
وی ادامه داد: تکمیل و تجهیز ساختمان آموزش پردیس فارابی قم ۸۷ درصد و پردیس فناوری کوثر بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ابراز داشت: محور قم – نیزار بسیار حادثه خیر بودو که بخشی از تصادف ها مربوط به زیر ساخت و جاده بود که اجرای آن ۸۰ درصد پیشرفت داشته و امید است دراین روزها بقیه کار به اتمام برسد.
شاهچراغی درادامه عنوان کرد: پایگاه سلامت شهروندی شهرک پردیسان ۱۰۰ درصد و بهسازی ورزشگاه تختی که قرار است ویژه بانوان باشد ۵۰ درصد پیشرفت فیزکی داشته است.
وی جاده پردیسان قم به ورجان در بخش کهک را از جاده های پرحادثه قم ذکر کرد و افزود: حتی در آستانه سفر رئیس جمهور در حادثه ای یک خانواده پنج نفری در این جاده جان خود را از دست دادند و اکنون احداث باند دوم محور، ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی گفت: احداث کارخانه چادر مشکی از طرح های بزرگ به شمار می آید که از نظر فرهنگی مهم است و تسهیلات مناسب ارزی و ریالی دریافت کرد و ۴۰ درصد کار آن پیش رفته است و در طول دوره دو ساله راه اندازی می‌شود.
استاندار قم افزود: از جمله کارهای دیگر سفر از محل تسهیلات، احیای ۴۴ واحد راکد صنعتی بود که به صورت کامل تعطیل شده بودند و یا با نهاد و بانکی مشکل داشتند و احیا شدند.
از تعیین تکلیف فرودگاه و منوریل تا بررسی وضعیت نهضت ملی مسکن در قم
آخرین پیگیری ها در خصوص فرودگاه و منوریل قم
استاندار قم در ادامه سخنانش در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در مورد آخرین اقدام‌های انجام شده در خصوص فرودگاه قم گفت: در گذشته حرفی که به مردم زده شده درست نبوده؛ زمینی به اسم فرودگاه را کلنگ زده اند که هیچ مجوزی نداشته است و هر فردی سندی دارد ارائه دهد، یک برگه کاغذ هم به پیمانکار نداده‌اند.
وی ادامه داد: منابع طبیعی و سازمان هواپیمایی هیچ مجوزی برای ساخت فرودگاه به پیمانکار نداده‌است و در یک سال اخیر ده‌ها جلسه برای موضوع فرودگاه برگزار کردیم چون پیچیدگی از گذشته به لحاظ حقوقی داشته‌است و امور شفاف نبوده که زمینی تحویل شده یا مجوزی از هواپیمایی بوده یا خیر. پس از جلسات متعدد، آنچه قطعی شد این است که فرودگاه را خود دولت بسازد و خلع‌ید نیز مسیر حقوقی دارد که دستگاه قضایی باید اقدام کند و آن چه سازمان هواپیمایی به طور رسمی اعلام کرده به لحاظ صلاحیت، فرودگاه را باید کسی بسازد که صلاحیت این کار را داشته باشد.
شاهچراغی افزود: احداث فرودگاه قم از محل تهاتر نفت انجام می‌شود و اکنون ابلاغ معاون اول رییس جمهور و وزیر سابق راه و شهرسازی به سازمان هواپیمایی را داریم و در مورد آب، برق و گاز با مجموعه‌های داخلی استان تعیین تکلیف خواهد شد.
وی تاکید کرد: مجموعه گردشگری طرلاب موضوع جدایی دارد و بخش دیگری نیز فرودگاه است که ۱۲ سال از عمر آن گذشته است البته فردی که تاکنون کارکرده حق و حقوقی دارد و باید پرداخت شود.
وی در مورد پیمانکار جدید نیز گفت: پیمانکار هنوز نهایی نشده‌است، دو سه مجموعه پیش بینی شده و ترجیحا از مجموعه‌های داخل کشور کار را انجام می‌دهد و اکنون یک مجموعه خارجی و دو مجموعه داخلی را مدنظر داریم که صحبت‌هایی شده که به سمت یک مجموعه برویم و این کار تا آخر بهمن به پایان می‌رسد گرچه پیش از این خیلی اصرار داشتیم کار با نفر قبلی انجام شود.
استاندار قم افزود: آن چه که ما در استان نسبت به فرودگاه و منوریل و مصوبات سفر وظیفه داشتیم به آن عمل کردیم که در منوریل کار تعیین تکلیف باید صورت می‌گرفته است. البته منوریل مجوزات و توافق‌ها را داشته است و در طرح آن، آن چیزی که قطعی شده و کار به نهایت رسیده است این است که شرکت مپنا طرف حساب قرارداد شهرداری بوده است.
وی گفت: در پروژه منوریل شرکت خارجی مشاور رفته بود و برخی نیازمندیها را نتوانسته بودند حل کنند، مسائلی که بین شرکت مپنا و شهرداری بود تا حدود زیادی رفع شده که محل تامین اعتبار ان تهاتر نفت قرار داده شد و مپنا پذیرفته کار را انجام دهد و ابلاغ آن هم صورت گرفته‌است.
شاهچراغی بیان کرد: در مورد منوریل قبلا مصوب شده که ۴.۶ کیلومتر از منتهی الیه پارک سوار قم تا میدان مطهری انجام شود و چون مسوولان حرم مطهر حضرت معصومه(س) نظراتی داشته اند، از این رو با صحبتی که با آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س)‌ شد ایشان عنوان کرد هر تصمیمی که مدیران استان بگیرند و مصلحت مردم باشد می پذیریم لذا احداث منوریل تا ایستگاه مصلی پیش خواهد رفت و شورای شهر قم هم مصوب کرده و به شهرداری ابلاغ شده‌است.
وی ادامه داد: آن چه قطعی است این است که ۶.۸ کیلومتر اجرا شود و پیشنهاداتی برای آینده وجود دارد که منوریل را به سمت پردیسان یا جاهایی مثل فرودگاه ادامه دهیم.
استاندار قم ابراز داشت: شهرک پردیسان سرعت توسعه‌ای زیادی دارد که پروژه ۵۶۰ هکتاری نیز درآن انجام می شود، قاعدتا به نظر می رسد پردیسان اولویت اول برای ادامه منوریل باشد، اگر قرار باشد که جمعیت این شهرک اضافه شود، برای تردد به قم باید تسهیلاتی را برای ساکنان آن ایجاد کرد.
از تعیین تکلیف فرودگاه و منوریل تا بررسی وضعیت نهضت ملی مسکن در قم
آخرین اقدام ها در مورد نهضت ملی مسکن در قم
شاهچراغی دربخش دیگری از سخنان خود به موضوع ساخت مسکن در قم اشاره کرد وگفت: در نهضت ملی مسکن سامانه در مقطعی بسته شد و ۱۲۸ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد بعد از پالایش ۶۳ هزار نفر واجد شرایط شدند که اگر ادامه پیدا کند متصور است به ۸۰ هزار نفر برسد.
وی افزود: قم در گذشته «استان- شهرستان» بوده است و نزدیک به ۹۵ درصد جمعیت استان قم در شهر قم ساکن هستند لذا عمده متقاضیان مسکن ملی به سمت شهر قم توجه دارند و اولین کار این بود که محدوده ۵۶۰ هکتاری در پردیسان با تلاش فراوان به شهر الحاق شد. برای این محدوده طراحی صورت گرفت و مزیت طراحی ۵۶۰ هکتاری این بود که همه معایب پردیسان در جلسات متعدد بررسی وبرای ۳۰ هزار نفر احداث مسکن پیش بینی شد.
وی گفت: ذائقه مردم و از نظر اجتماعی و فرهنگی به صورت طبیعی احداث مسکن ملی به صورت ویلایی سازی بود، از ابتدا همین نظر را داشتم اما کارشناسان با ویلایی‌سازی مخالف بودند. سطح خدمات، شبکه آبرسانی و مباحث زیرساختی به سمتی پیش رفت که در کلان، ترکیبی کار شود و همه ۶۳ هزار واحد را به سمت آپارتمان سازی پیش نبریم.
استاندار قم افزود: در کهک و قنوات ،جعفریه،‌دستجرد،‌جاده قم به نیزار، شهر جدید پرنیان و در ورجان زمین متناسب با شرایط زیرساخت مسکن ملی امکان تهیه دارد و اکنون در مرحله ای هستیم که برای ۳۴ هزار نفر مرحله اول واریزی انجام شده و واریز مرحله دوم هم اعلام شده و قرار است زمانی که زمین‌ها احصا و آماده شد اختیار داده شود که فرد در ۵۶۰ هکتاری که مزیت‌هایی دارد و زمین‌های اطراف انتخاب کند که کجا مسکن خود را تحویل بگیرد و دو تا سه سال بهره برداری از طرح به طول خواهد کشید.
از تعیین تکلیف فرودگاه و منوریل تا بررسی وضعیت نهضت ملی مسکن در قم
 

انتهای خبر/


کد مطلب: 10966

آدرس مطلب :
https://www.qomefori.ir/news/10966/جهش-تولید-اشتغال-توسعه-شرکت-های-دانش-بنیان-روایت-استاندار-قم

قم فوری
  https://www.qomefori.ir