شهردار قم توسعه فضای سبز شهری را موردتوجه قرار داد و گفت: فضای سبز شهری تا پایان برنامه سوم شهرداری قم، به 25 مترمربع به ازای هر شهروند میرسد.
شهردار قم:
سرانه فضای سبز قم به 25 مترمربع به ازای هر شهروند میرسد/اجرای 7 پارکینگ عمومی در قم/نگاه عدالت محور مناطق در برنامههای اجرایی شهرداری
22 فروردين 1402 ساعت 2:36
شهردار قم توسعه فضای سبز شهری را موردتوجه قرار داد و گفت: فضای سبز شهری تا پایان برنامه سوم شهرداری قم، به 25 مترمربع به ازای هر شهروند میرسد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری دکتر سید مرتضی سقائیاننژاد در دیدار با حجتالاسلاموالمسلمین شهرستانی نماینده آیتالله سیستانی در ایران اظهار داشت: از ابتدای حضور در قم و شروع فعالیتها در 8 سال گذشته، برنامهریزی و هدفگذاری سرلوحه اقدامات قرار گرفته و داشته است و در برنامهها در برخی از اهدافی که دنبال میکردیم یک نگاه کلی و برنامهریزی جامع در همه مسائل مدنظر بود.
به گفته وی، اینگونه نیست که مدیران شهری و متولیان در حوزه مدیریت شهری با سلیقه و تصمیم شخصی بخواهند اقدامی را بدون برنامهریزی جامع تحقق سازند، بلکه باید تمامی اهداف و اقدامات مدیریت شهری قم بر اساس چارچوب و برنامهریزی جامع تحقق مییافت.
شهردار قم تصریح کرد: در سال نخست به دلیل فقدان برنامه، بهصورت پروژه محور حرکت کردیم و بنا شد پروژههای نیمهتمام را به اتمام برسانیم و در طول سال برنامه جامعی برای سالهای آینده تدوین و اجرایی شود که برنامه نخست تا سال 1399 اتمام و برنامه دوم در سال سوم قرار دارد.
وی در تشریح برنامهها عنوان کرد: در برنامه نخست بیشتر به سمت زیرساختها حرکت کردیم و در این بخش بحثهای سختافزاری مطرح است ولی در برنامه دوم به سمت نرمافزاری، ارتباطات، زیباسازی، ارتباطات مردمی و ایمنسازی شهری در حرکت هستیم.
دکتر سقائیاننژاد یکی از اقدامات را توسعه فضای سبز با توجه به اقلیم خشک قم دانست و گفت: در این راستا فضای سبز قم در سال 94 به میزان 13.8 مترمربع به ازای هر شهروند بود و در حال حاضر به میزان 21 مترمربع است و پس از اصفهان و شیراز مقام سوم را از نظر فضای سبز داریم و قرار است تا پایان برنامه سوم به 25 مترمربع به ازای هر شهروند برسیم.
وی ادامه داد:فضای سبز در قم زنده بوده و با استفاده از پساب، سرسبزی قم را حفظ میشود و در داخل شهر در قسمتهای حساس از آب چاه و منابع دیگر استفاده میشود.
شهردار قم در مورد مباحث زیستمحیطی یادآور شد: در برنامه نخست روزانه 700 تن تولید زباله داشتیم که همه دفن میشد ولی در حال حاضر یک گرم زباله بهطور مستقیم دفن نمیشود و توسط دو خط پردازش زباله صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه هماکنون دو خط پردازش 300 تنی در فرآوری زباله در قم داریم که زبالهها را تبدیل به کود کمپوست میکند، یادآور شد: 100 تن نیز زباله مربوط به تفکیک از مبدأ است که در تلاشیم این تفکیک رشد کند که به فرهنگسازی نیاز است.
دکتر سقائیاننژاد با بیان اینکه در زمینه حملونقل ترافیک در تلاش هستیم ناوگان را توسعه دهیم گفت: عمر ناوگان حملونقل عمومی درگذشته 12 سال بود و امروز عمر ناوگان حملونقل عمومی قم 2 سال است و در این زمینه حدود 400 دستگاه اتوبوس نو در ناوگان فعالیت دارد؛ در قسمت تاکسیرانی، در مورد تاکسیهای فرسوده حدود 2500 تاکسی نو سازی شده است.
وی با اشاره به پیشبینی امتیازاتی برای نوسازی موتورسیکلتها در قم اذعان کرد: بخش قابلتوجهی از آلودگیهای شهرها مربوط به موتورسیکلتها بوده که در این زمینه قرارداد تأمین 100 هزار موتورسیکلت برقی با پرداخت وام 100 میلیون تومانی در دستور کار قرار دارد.
شهردار قم در مورد برخی از پروژهها در حوزه حملونقل خاطرنشان کرد: خوشبختانه 7 مورد پارکینگ در مرکز شهر در دست اجراست و قطعاً اجرایی شدن آنها نقش مهمی در مدیریت ترافیک بهویژه در هسته مرکزی خواهد داشت.
دکتر سقائیاننژاد با اشاره به اینکه ایجاد تقاطعهای هوشمند در دستور کار است گفت: در برنامه اول و دوم 35 تقاطع غیرهمسطح پیشبینیشده بود که 17 مورد انجامشده است و چند تقاطع نیز بهزودی به اتمام و بهرهبرداری خواهد رسید و مابقی نیز در سالهای 1403 و 1404 اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه 9 تقاطع در محور جمهوری و 11 تقاطع در محور فردوسی بوده که اگر این تقاطعها راهاندازی شوند میتوانیم ساماندهی خوبی در این محورها داشته باشیم، ابراز کرد: در سال 1400 نزدیک به 13 هزار میلیارد تومان پروژه شهری در مناطق شهری اجرا و در سال 1401 حدود 6 هزار میلیارد تومان پروژه اجرایی شد.
شهردار قم تصریح کرد: در سال 1402 حدود 6 هزار میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی پیشبینیشده و کل بودجه 8 هزار و 200 میلیارد تومان است.
وی ایمنی شهری را یکی از رویکردهای مهم شهرداری برشمرد و افزود: ایمنی بوستانها و آبنماها در سالهای قبل مشکلاتی داشتند که همه این موارد ایمن شد؛ همچنین آتشنشانی نیز با قویترین تجهیزات و پرسنل در خدمت مردم است.دکتر سقائیاننژاد یکی از پروژههای شاخص را ساماندهی ضلع شرقی حرم مطهر دانست و افزود: پارکینگ شرقی با تأمین حدود دو هزار پارکینگ و هزینه 2800 میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
وی در مورد تأمین خودروهای اطراف حرم نیز تصریح کرد: قرار بود شهرداری خودروها را تأمین کند و از ظرفیت خادمین استفاده کنیم و در ایام نوروز 8 خودروی سواری و 3 خودروی باری افزوده شد.
شهردار قم خاطرنشان کرد: نگاه عدالت محور به مناطق مختلف ازجمله اهداف شهرداری است و در این راستا در سالهای گذشته سالانه حدود 300 هزار تن آسفالت در مناطق مختلف شهری توزیعشده است.
انتهای خبر/
کد مطلب: 11643