بعد از سالها فراموشی میدان شهید مطهری از قدیمیترین و مهمترین میدانهای شهر قم، اکنون اصلاح هندسی و دیوارنگارههای بسیار زیبا برای گردشگران و زائران خودنمایی میکند.
اصلاح هندسی و فضاسازی میدان شهید مطهری قم/زیبایی سیما و منظر هسته مرکزی و تاثیر بصری آن بر شهروندان
30 شهريور 1402 ساعت 20:29
بعد از سالها فراموشی میدان شهید مطهری از قدیمیترین و مهمترین میدانهای شهر قم، اکنون اصلاح هندسی و دیوارنگارههای بسیار زیبا برای گردشگران و زائران خودنمایی میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری معابر و میدانهای اصلی شهر حلقههای ارتباطی بناها و فضاهای شهری به شمار میروند و اگر بر زیباسازی سیما و منظر آن توجه شود، میتواند بر نشاط بصری و اجتماعی شهروندان تأثیر مثبت داشته باشند. ورودیهای شهر، میدانهای مهم با یک اصلاح هندسی، دیوارنگاری و حذف تابلوهای اضافه و فرسوده و بناهای مخروبه از آن میتواند چهرهای زیبا به شهر داده و بهتبع آن نشاط اجتماعی را برای شهروندان به ارمغان آورد .
حال اگر آن شهر یک کلانشهر گردشگر پذیر و مقصدی برای زائران داخلی و خارجی در طول سال باشد آنهم مانند شهر قم که دومین شهر مذهبی کشور بوده، سیما و منظر شهر تأثیر آن بر زائران و گردشگران طور دیگری تعبیر میشود که احساس آرامش خاطر، نشاط و وجود حس سرزندگی از نیازهای روحی هر انسانی است که این مهم از وظایف مدیریت شهری در زیباسازی سیما و منظر شهری خلاصه میشود.
اما برعکس این نکته هم میتواند وجود انبوهی از فضاهای دلمرده، سرد و بیروح در شهرها تحت تأثیر ناهمگونی و آلودگیهای بصری؛ وجود تابلوهای اضافی و فرسوده که به دور از هرگونه زیبایی و مطلوبیت، میتواند نشاط اجتماعی را از شهروندان آن کلانشهر گرفته و برای زائران و مسافران ورودی خاطرهای ناخوش به همراه داشته باشد.
مدیریت شهری قم طی سالهای اخیر برای زیباسازی سیما و منظر شهری قم و ورودیها و معابر تلاشهای مطلوبی داشته است، از دیوارنگاریها، روشنایی زیبا و همچنین کاشت گلهای زیبا و ایجاد فضاهای سبز شهری، چهره شهر قم را برای شهروندان زیبا و به دنبال آن نشاط اجتماعی و زیبایی بصری را برای گردشگران و مسافران ورودی به قم به ارمغان آورده است.
شهرداری منطقه ۷ که بر هسته مرکزی شهر قم تمرکز و توجه دارد با همکاری سازمان بهسازی اطراف حرم شهرداری اخیراً قدیمیترین و استراتژیکیترین میدان شهر قم معروف به میدان شهید مطهری که مهمترین حلقه وصلکننده معابر به اطراف حرم مطهر است را در دستور کار قرار داده است، درحالیکه طی چندین سال فراموشی و بیتوجهی چهرهای نازیبا از آن ساخته بود اینک با زیباسازی، دیوارنگارههای زیبا و اصلاح هندسی و کاشت گلهای زیبا چهرهای زیبا یافته است که تأثیر مثبتی بر شهروندان قمی و همچنین زائران به همراه داشته است و جا دارد مدیریت شهری گام بیشتری در این زمینه بردارد.
تمرکز شهرداری منطقه ۷ بر بهسازی هسته مرکزی
مدیر منطقه هفت شهرداری قم در گفتوگویی میگوید: شهرداری منطقه ۷ و مدیریت شهری نگاه ویژهای به هسته مرکزی دارد و طی سالیان اخیر در بحث مشکلات حاد ترافیکی پروژههای مهمی را در دست اقدام و اجرا دارد ازجمله پروژه مهم ادامه فاز 5 عماریاسر و اجرای تونل غدیر اشاره کرد.
محمد رمضانی میافزاید: پروژه مهم عمار یاسر که بیش از ۵۰ سال بی تکلیف بود، با همدلی صورت گرفته با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان از سال ۱۴۰۰ تاکنون تملک در آن صورت گرفته و پروژه تا خیابان شهید فاطمی به پایان میرسد. پارکینگ شرقی حرم با انعقاد قرارداد با سرمایهگذار در حال اجرا است و با این پروژه مشکلات و چالشهای شهر برطرف میشود.
زیباسازی میدان مطهری بعد سال ها
وی به زیباسازی بصری میدان شهید مطهری اشاره و بیان میکند: پروژه میدان شهید مطهری در زمان اجرای مترو به مدت ۱۰ سال بدون تکلیف مانده بود و بر اساس طرح و مصوبه اصلاح هندسی و زیباسازی آن در دستور کار قرار گرفت و برای آن فضای محدود سبز و گل و گیاه هم در نظر گرفتهشده است درحالیکه خاکریزی آن انجام شده کاشت آن به دلیل فصل گرما اندکی تأخیر در آن صورت گرفته و در فصل خاصی این فضای سبز این میدان نیز تکمیل میشود.
رمضانی اظهار میکند: درحالیکه زمانی این میدان که جزو میدانهای مهم و قدیمی شهر بود چهره نازیبا داشت وبا وجود ایستگاه مونوریل دیوارهای مخروبهای بود که دیوار آن با دیوارنگاریهای زیبا نقاشی و برای آن بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است . همچنین سازمان بهسازی و زیباسازی شهرداری نیز برای اصلاح هندسی بیش از ۱۴ میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان هزینه کرده است .
وی خاطرنشان میکند: ۹۰ درصد مراسمهای مذهبی و مناسبتهای فرهنگی و دینی شهر قم در منطقه ۷ تمرکز دارد و به دلیل نزدیکی به حرم مطهر، اجتماعات در این هسته بیشتر است و همچنین بیوت علما و مراجع در این منطقه است .
فضاهایی که زیبایی بصری را از سیما و منظر شهرها ربوده است
یک کارشناس اجتماعی میگوید: امروزه برخی فضاهای دلمرده و اغتشاشات بصری در برخی فضاهای شهری باعث شده است تا چهرهای ناخوشایند و نامطلوب برای مخاطب و شهروندان ترسیم کند درحالیکه احساس آرامش خاطر، نشاط و وجود حس سرزندگی یکی از نیازهای روحی انسان و مهمترین شاخص کیفیت فضاست.
سید رضا میرحسینی میافزاید: ازآنجاییکه برخورداری از محیط زیبا و سالم حق هر انسانی است ، شهروندان نباید بین حوزه خصوصی و عمومی زندگیشان تفاوتی قائل باشند ازجمله اقداماتی که شهروندان میتوانند برای داشتن شهری زیبا، مشارکت کرده و شهرداری را یاری نمایند این است که مراکز تجاری، شرکتها و مغازهداران تبلیغات و بروشورها را در جایگاههای مشخص و تعیینشده از سوی شهرداری نصب نمایند و از نصب و توزیع تراکت یا بروشور غیرقانونی در سطح منطقه خودداری نمایند .
به گفته وی؛ نصب تابلوهای نازیبا و اضافه ، شعارنویسی و همچنین نصب تبلیغات نازیبا در میدانهای مهم شهر میتواند زیبایی را از سیما و منظر شهر برداشته و نشاط را از شهروندان بگیرد اما در شهری مانند قم که در فصول سال میزبان زائران داخلی و خارجی است باید مدیریت شهری چهره شهر را آنچنان زیبا و بهسازی کند که خاطرهای خوش در ذهن زائر فراهم کند همچنین برای مجاور آنهم نشاط اجتماعی و آرامش خاطر همراه داشته باشد شهروند آنهم در افزایش زیبایی سیما و منظر شهر نقش مهمی دارند.
انتهای خبر/
کد مطلب: 13498