کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شهر قم در عزای خورشید هشتم سیاهوش شد

14 شهريور 1403 ساعت 21:18

شهر قم در سالروز شهادت امام رضا(ع) غرق در ماتم شد و عزاداران از جای جای کشور خود را به جوار بانوی کرامت برای تسلیت رساندند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، ۲۰۰ سال پس از هجرت پیامبر گرامی اسلام، مسافری از تبار پاک محمد (ص) در کوچی اجباری به سرزمین ایران پای گذاشت. مردی از جنس نور که شهر به شهر در قلب کاروانی در حرکت کرد و هر جا نشانی از انسانیت و آزادی خواهی بود، مردم فوج فوج برای دیدارش صف کشیدند و برای شنیدن درّی از کلامش به انتظار نشستند.
دو سال بعد مسافری از تبار پیامبر (ص)، حصارهای نامرئی حکومت جور را پشت سر گذاشته برای دیدار برادر به سوی ایران رهسپار شده است. بانویی از نسل فاطمه (س) که به همراه کاروانی از بنی هاشم، منزل به منزل بیابان‌ها، کوه‌ها و دشت‌ها را پیمود تا در نزدیکی ساوه با هجوم حرامیان روبه‌رو شد. فاطمه معصومه (س) رنجور و مسموم به سوی قم رهسپار شد و این هجرت به سوی امام و برادرش را ناتمام گذاشت.
حالا هزار و ۲۴۳ سال از آن سفر می‌گذرد و آرامگاه این خواهر و برادر قبله گاه عاشقان و قلب تپنده سرزمینی شده‌اند که پایگاه محبت آل رسول است.

روزهای پایانی ماه صفر ایام عزاداری برای پیامبر گرامی اسلام و فرزندان گرانقدر وی است که با شهادت امام رضا (ع) به پایان می‌رسد. قم، شهر بانوی کرامت و دریایی در قلب کویر، شهری است که این روزها میزبان زائران بهشت است. زائرانی که شاید در گذر از سفر به دیار خراسان به این شهر آمده‌اند و شاید در نبود امکان برای رفتن به مشهدالرضا به شهر کرامت آمده‌اند.
اطراف حرم فاطمه معصومه (س) این روزها مملو از زائرانی است که با چهره‌هایی مشتاق و اندوهی در قلب، به گنبد طلایی حرم چشم می‌دوزند. مسجد مقدس جمکران مقصد بعدی است برای آرامش یافتن در جوار گنبد فیروزه‌ای و دل سپردن به روزگاری است که در آن منجی نسل پیامبر (ص) با ظهورش خاطر تمام شیعیان و سوگواران را آرام می‌کند.
حرم مطهر فاطمه معصومه (س) از شب شهادت امام رضا (ع) میزبان خیل عظیم زائران از سراسر کشور و جهان است. یکی از بندرعباس خودش را به این دیار رسانده و آن یکی فرزند روستاهای سبز گیلان است. یکی لباس محلی پاکستان به تن دارد و دیگری از سرزمین حجاز خود را برای ایام شهادت به ایران رسانده است.
دسته‌های عزاداری از نقاط مختلف شهر قم خود را به حرم مطهر حضرت معصومه رسانده‌اند. هر هیئتی نشان و پرچم ویژه خود را دارد. دسته طبل زنان در صحن عتیق غوغایی به پا کرده‌اند. آن سو پاکستانی‌ها نوحه مخصوص خود را می‌خوانند و بر صورت می‌زنند. عراقی‌ها هم رسوم و چهره مشخصی دارند. مردان و زنان سالخورده و جوان به همراه کودکانی که با لباس عربی سیاه مشغول خواندن زیارتنامه هستند.
کاروان‌های پیاده از روستاهای اطراف هم از جلوه‌های زیارت در روز شهادت امام هشتم هستم. کاروان‌هایی از مردان، جوانان و نوجوانانی که به عشق خورشید هشتم در گرمای سوزان تابستان قم خود را از دل بیابان‌ها به بهشت حرم بانوی کرامت رسانده‌اند.

دستگاه‌های مختلف خدمت رسانی مانند تمام ۳۰ مناسبت ملی در قم، کمر همت به خدمت بی منت بسته و تمام تلاش خود را برای پذیرایی هر چه بهتر از زائران به کار بسته‌اند.
در بلوار پیامبر اعظم، تمهیدات ترافیکی و تسهیلات رفاهی برای زائران فراهم شده است. اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران مملو از ایستگاه‌های صلواتی است که به صورت شبانه روزی به زائران خدمت می‌کنند و نیروهای خدماتی شهرداری قم نیز برای نظافت و همراهی با این امر خیر کمر همت بسته‌اند.
مناطق هشتگانه شهرداری قم نیز با نصب پرچم‌ها و بیرق‌های عزا خود را در برپایی این مراسم بزرگ معنوی سهیم کرده‌اند. همچنین نیروهای خدماتی در اطراف ایستگاه‌های صلواتی به تقویت نظافت شهری و جمع‌آوری زباله مشغول هستند.
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم نیز اکیپ‌های ایمنی شهری را در نزدیکی مراکز تجمع به ویژه حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران مستقر کرده تا در صورت لزوم در اسرع وقت به یاری عزاداران بشتابد.
پرچم عزا بر سر در و گنبد مساجد شهر قم خودنمایی می‌کند. مردم در محلات قدیمی آئین‌ها و سنت‌ها را به صورت ویژه ادا می‌کنند. سالروز شهادت امام هشتم برای کسانی که سال‌ها در همسایگی خواهر خورشید زندگی کرده‌اند، روزی خاص و ویژه است. ساعات پایانی ماه صفر با این غم به اتمام می‌رسد و قمی‌ها منتظر طلوع ماه ربیع‌الاول هستند تا با امید رسیدن محرمی در عصر ظهور، ۱۰ ماه پیش رو را طی کنند.

انتهای خبر/


کد مطلب: 17351

آدرس مطلب :
https://www.qomefori.ir/news/17351/شهر-قم-عزای-خورشید-هشتم-سیاهوش

قم فوری
  https://www.qomefori.ir