آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان روز سهشنبه با پیام آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و با حضور آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و دیگر مسوولان حوزوی در جامعه الزهرا(س) قم برگزار شد.
برگزاری آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان در قم
6 آذر 1403 ساعت 19:39
آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان روز سهشنبه با پیام آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و با حضور آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و دیگر مسوولان حوزوی در جامعه الزهرا(س) قم برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری آیتالله جعفر سبحانی در پیامی به این همایش آوردهاست: حضور شما محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی بهویژه بانوان فرهیخته را گرامی میدارم و از تمامی مشارکتکنندگان در برگزاری چهارمین همایش کتاب سال بانوان بهویژه جامعه الزهرا(س) این شجره طیبه سپاسگزاری میکنم.
این مرجع تقلید افزودهاست: قلم و نوشتن مبدا تاریخ بشر است و ماندگار خواهد بود؛ امام صادق(ع) میفرماید: روزگار پرفتنهای بر مردم خواهد شد که جزو کتابهایشان انس و آرامش نخواهند داشت.آموزش و پژوهش در اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است و آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین(ع) به اهمیت علم و دانش تاکید دارند.
وی در این پیام بیان کردهاست: بانوان برجستهای مانند حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) در تاریخ اسلام نقشهای مهمی ایفا کردند و میتوانند بهعنوان الگوهای موفق برای بانوان امروز معرفی شوند. آنچه انتظار میرود این است که آثار روزبهروز فاخرتر شود و بتواند مشکلات اساسی بشر امروزی را عمدتا در اندیشه و شناخت است برطرف کند.
وی در بخش در دیگری از این پیام ادامه دادهاست: برگزاری چنین همایشهایی نقش بسزایی در شناخت استعدادها و توانمندسازی بانوان در عرصه علم و دانش و موثر است؛ امیدوارم با شناساندن بانوان دانشمند و فاضله چالش الگوهای نامناسبی که از جانب غرب امثال آن به بانوان ما معرفی شده است، اصلاح گردد.
در عرصههای علمی پژوهشی و نگرش به خانواده هنوز جای کار فراوان وجود دارد
مدیر جامعه الزهرا(س) نیز در این همایش به اهمیت برگزاری و جهتگیری همایش کتاب سال بانوان اشاره و بیان کرد: کتاب سال بانوان تلاش دارد دروازهای برای گستری معنویت در عرصه خانواده و حرکت به سمت کمال و رشد بانوان در عرصه علمی فراهم کند و مأمنی علمی و کیفی مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی باشد.
سیده زهره برقعی با بیان اینکه تعداد آثار رسیده به این همایش رشد سه برابری دارد، افزود: انقلاب اسلامی به میزان قابلتوجهی در زمینهسازی برای حضور زنان موفق بوده، اما در عرصههای علمی پژوهشی و نگرش به خانواده هنوز جای کار فراوان وجود دارد.
وی تاکید کرد: لازم است تلاشها و همافزاییها با سرعت و جدیت بیشتری انجام شود و عرصههای علمی جدید مورد عنایت جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به مشکلاتی که تمدن اسلامی برای رسیدن به هدف خود در عرصههای علمی و تمدنی با آن مواجه است،اظهار داشت: حرکت به سمت تمدن اسلامی نیازمند کتابهای متناسب و ارایه پاسخهای روشن و متقن در سطح جهانی است.
برقعی با تاکید بر اینکه همایش کتاب سال میتواند فرصتی در مسیر نیل به تمدن نوین اسلامیباشد، تاکید کرد: هر چند جامعه و حوزههای علمیه خواهران پس از انقلاب توانستهاند گام مهم و موثری در مسیر رسیدن به تمدن نوین اسلامی بردارند، اما در تربیت پژوهشگران و بانوان اهل قلم با تاخیر ورود کردند که در این عرصه جای کار فراوان دارد.
وی با بیان اینکه اعتقاد به استعدادهای پژوهشی بالقوه و قابل توجه در خواهران طلبه باید مورد عنایت قرار گیرد، گفت: خواهران با حفظ کمیت و استانداردهای لازم پیشتاز خواهند بود که فراهم کردن شرایط عادلانه و تخصیص امکانات بهطور منصفانه این مهم را محقق میکند.
وی افزود: باید پشتیبانی برای هویت بخشی و اعتباربخشی به پژوهشگران خواهر در مجامع علمی با نام جامعهالزهرا(س) اهتمام شود؛ اختصاص بودجه و ابزارهای نوین پژوهشی محل عنایت باشد تا دانش لازم در این عرصه را تولید کنیم.
برقعی اضافه کرد: همایش کتاب سال زمینهای برای دیده شدن قلم بانوان و پاسخگویی به نیاز جامعه در تمام عرصههاست و از سوی دیگر زمینهای برای معرفی بانوان اهل قلم و آثار آنان از جمله آثار مرتبط با زن و خانواده است.
ارسال ۸۶۶ اثر به چهارمین همایش کتاب سال بانوان
معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) نیز گفت: ۸۶۶ اثر در قالبهای مختلف به دبیرخانه چهارمین همایش کتاب سال بانوان ارسال شدهاست که از این تعداد، ۸۳۵ اثر در دبیرخانه همایش ثبت و ۳۱ اثر بهخاطر عدم دارابودن شرایط، کنار گذاشته شد.
صدیقه شاکری با اشاره به تفکیک آثار ارسالی، افزود: ۳۸۱ کتاب فیزیکی، ۱۰ کتاب مجازی، ۳۸۶ مقاله و ۵۸ رساله علمی از جمله این آثار هستند.
وی با بیان اینکه از مجموع آثار ۸۴۹ اثر تالیف شده و ۱۷ مورد نیز جزو آثار ترجمه شده میباشد، اضافه کرد: پس از داوری و ارزیابی، ۲۸ اثر برگزیده، هفت اثر در بین رتبههای برتر، ۱۶ اثر شایسته تقدیر و پنج اثر شایسته تحسین انتخاب شد.
وی با اشاره به ارتقاء آثار رسیده از لحاظ کمی و کیفی، بیان کرد: ارتقاء سطح دانشی شرکتکنندگان در این دوره فراتر از انتظار بود و اکثر شرکتکنندگان تحصیلات عالی سطح چهار و دکتری داشتند و رسالهها و مقالههای و کتابهای ارایه شده نیز از سطح بالایی برخوردار بود.
شاکری با بیان اینکه آثار رسیده توسط کمیتههای علمی در سه مرحله توسط ۱۲ گروه ارزیابی شد، خاطرنشان کرد: از نظر کمی، در دوره اول همایش کتاب سال بانوان ۳۶۴ اثر، دوره دوم ۲۰۷ و دوره سوم ۲۸۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که ارسال ۸۶۶ اثر در دوره چهارم نشاندهنده رشد بیش از ۳۰۰ درصدی است.
به گفته وی، در این دوره، ۲۴۲ نفر از شرکتکنندگان دارای تحصیلات حوزوی و ۲۶۷ نفر دارای تحصیلات دانشگاهی بودند که از این تعداد، ۱۶۱ نفر تحصیلات حوزوی دانشگاهی دارا میباشند.
بررسی نقش زن در گسترش معارف اصیل دینی یکی از بزرگترین رسالتهای جامعه الزهرا(س) است
دبیر علمی همایش نیز گفت: این همایش به یکی از بزرگترین رسالتهای جامعه الزهرا(س) که بررسی نقش زن در گسترش معارف اصیل دینی در میان عموم مردم است و از سویی لازمه حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی میباشد، پرداخته است.
بتول زاهدی فر با اشاره به افزایش چشمگیر سطح کمی و کیفی آثار ارسالی، افزود: ارزیابی آثار در چهار مرحله دقیق صورت گرفته است و شاهد رشد کمی و کیفی در آثار ارسالی هستیم.
وی اضافه کرد: جامعهالزهرا(س) در جایگاهی قرار گرفته که میتواند سفارش موضوعات علمی و فاخر بهویژه در عرصه زن خانواده و مقاومت بدهد و آثار مطلوب و فاخری تولید نماید.
در پایان این همایش از برگزیدگان آثار ارسالی به چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.
انتهای خبر/
کد مطلب: 18412