حیطه وظایف آتشنشانی ۲۷۰ مأموریت است/لزوم رعایت نکات خود ایمنی در ساختمانهای بلندمرتبه قم
معاون پیشگیری و آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم افزود: آتشنشانی بیش از 270 مأموریت در حیطه وظایف خود دارد و بهغیراز پوشش حوادث مربوط به آتشسوزی، در موارد دیگری همچون تصادفات، سقوط از ارتفاع، حادثه چاه، صید مار، خطر مواد شیمیایی، صنایع، آسانسور، داربستها و حوادث ساختمانی و ...حضور مییابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری علی زندیه با اشاره به اهمیت آموزش و پیشگیری از حوادث و لزوم ایمنسازی اظهار داشت: در حوزه خدمات ایمنی، بحثهای آموزش در اولویت است و هر چه در آموزش و پیشگیری قویتر کار شود، مردم و شهروندان آگاهتر میشوند.
وی با بیان اینکه وجود تجهیزات ایمنی در ساختمانها و نگهداری و استفاده از آن اهمیت زیادی در افزایش ایمنی دارد تصریح کرد: در صورت وقوع حادثه، ساکنین میتوانند آتش و حادثه را مهار کنند و خسارات بهمراتب کاهش پیدا میکند.
معاون پیشگیری و آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم افزود: آتشنشانی بیش از ۲۷۰ مأموریت در حیطه وظایف خود دارد و بهغیراز پوشش حوادث مربوط به آتشسوزی، در موارد دیگری همچون تصادفات، سقوط از ارتفاع، حادثه چاه، گیر کردن فلزات در دخل دست، صید مار، خطر مواد شیمیایی، صنایع، آسانسور، داربستها و حوادث ساختمانی و …حضور مییابد.
وی با تأکید بر اینکه همچنین نظارت بر موارد ایمنی و ابلاغ دستورالعملهای لازم برای پایان کار ساختمانها از مباحثی است که آتشنشانی به آن ورود میکند، عنوان کرد:در واقع هر جا که شهروندان علم و تجربه لازم را برای ایمنی نداشته و یا فاقد تجهیزات بوده و نتوانند حریق و یا حادثهای را پوشش دهند با آتشنشانی تماس میگیرند.
زندیه اذعان کرد: مجوز پایان کار در ارتباط با ایمنی ازجمله اقداماتی بود که از سال ۹۲ در قم اتفاق افتاده است و در این خصوص، مراحل صدور پروانه از زمان شروع احداث ساختمان کلید میخورد و پس از ارسال نقشهها به آتشنشانی و الزام ضوابط ایمنی موردنیاز ارائه میشود.
وی با اشاره به نظارتهای سازمان آتشنشانی در ساختوسازهای شهری خاطرنشان کرد: با صدور دستورالعملها، مجوز ساختمان صادر و وارد فاز ساختوساز میشود و در حین و انتهای کار نیز نظارتهای لازم اتفاق میافتد که پس از اتمام نیز تمامی تجهیزات طراحیشده در روند کار تست و تحویل داده میشود.
معاون پیشگیری و آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم در مورد بلندمرتبهسازی در قم و اهمیت توجه به مباحثت ایمنی آن گفت: در حال حاضر ساختمان تا ۲۱ طبقه در قم مجوز گرفته است و قم ازنظر ارتفاع جز چهار شهر بلند ایران به شمار میرود که با این روند در سالهای آینده ساختمانهای ۳۰ تا ۴۰ طبقه نیز شکل خواهد گرفت؛ ولی در حین حال تجهیزاتی که ساخته میشود این ارتفاع را پوشش نمیدهند، که شهروندان ملزم هستند ساحتمان خود را ایمن نمایند.
زندیه یادآور شد: آتشنشانی در سالهای اخیر تجهیزات مدرن و پیشرفتهای را تهیهکرده است، اما هر میزان تجهیزات لازم را خریداری کنیم بازهم ساختمانها ارتفاع بلندتری دارند.
وی بیان کرد: در جهت ایمنسازی ساختمان گامهای اساسی وجود دارد؛ گام نخست نصب تجهیزات طبق دستورالعملها براساس نوع ساختمانهاست، گام دوم نگهداری بوده که با توجه به پیگیریهای انجامشده مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان، بحث نگهداری تجهیزات در حال تدوین است و اگر نگهداری بهخوبی انجام شود بسیار اثربخش است.***/ز
انتهای پیام/