معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به اینکه شهر قم از نظر سرانه فضای سبز در کلانشهرها رتبه سوم دارد، گفت: در راستای اجرای قانون هوای پاک شهرداری قم ضمن ایجاد ۴۰۰ بوستان شهری، ۱۹ میلیون مترمکعب کمربند سبز در شهر قم ایجاد کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری مهدی اصفهانیان مقدم در یکصد و پنجاهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زینالدین برگزار شد، با اشاره به اقدامات شهرداری قم در حوزه فضای سبز و مدیریت پسماند اظهار کرد: قم در میان کلانشهرهای کشور در حوزه فضای سبز و مدیریت پسماند جایگاه قابلتوجهی دارد و توانسته در مباحث آکادمیک و علمی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی با اشاره به سرانه ۲۱،۵ مترمربع فضای سبز بهازای هر نفر افزود: قم رتبه سوم کلانشهرهای کشور را در این زمینه دارد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر وسعت فضای سبز شهر قم حدود ۲۷ میلیون مترمربع است که شامل ۴۰۰ بوستان شهری میشود.
اصفهانیان مقدم گفت: همچنین، با اجرای قانون هوای پاک، ۱۹ میلیون مترمربع کمربند سبز حفاظتی ایجاد کردهایم که اگر این اقدامات بهموقع انجام نمیشد، با توجه به ناترازی انرژی در بخشهای برق و گاز، شاهد بحران زیستمحیطی شدیدی در قم بودیم.
کاشت ۳۵۰ هزار اصله درخت متناسب با اقلیم وی با بیان اینکه حدود ۳۵۰ هزار اصله درخت متناسب با شرایط اقلیمی قم کاشته شده است، اضافه کرد: اگر بحران آب و استانداردسازی پساب جنگلی حل شود، ظرفیت توسعه فضای سبز همچنان وجود دارد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم در ادامه با اشاره به مدیریت پسماند گفت: بر اساس بازدید معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از مجموعه صنعتی البرز قم، اذعان شد که شاخصها و الگوهای زیستمحیطی قم باید در دیگر کلانشهرها نیز ترویج یابد.
اصفهانیان مقدم در خصوص حوزه مدیریت پسماند ادامه داد: شهر قم روزانه حدود ۷۰۰ تن زباله تولید میکند که در ایام خاص این میزان به ۷۵۰ تن نیز میرسد.
وی افزود: با این حال، هیچگونه دفن مستقیم پسماند شهری نداریم و دو خط پردازش با ظرفیت ۶۰۰ تن فعال است که زبالهها را به کود کمپوست و محصولات دیگر تبدیل میکند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به پروژههای مرتبط با انرژیهای تجدید پذیر بیان کرد: ما در حال پیگیری طرحهای پیشرفتهای مانند ARDF و پیرولیز هستیم و منتظر تأیید سازمان حفاظت محیط زیست هستیم تا این اقدامات در قم اجرایی شود.
کاهش چشمگیر مصرف آب شرب در فضای سبز قم اصفهانیان مقدم در خصوص آبیاری فضای سبز با بیان اینکه پروژههای مکانیزاسیون و روشهای نوین آبیاری نیز در حال اجرا است، گفت: ۸۲ درصد آب مصرفی فضای سبز از آب خام و پساب تأمین میشود و در آبیاری تانکری، هیچگونه استفادهای نداریم.
وی ادامه داد: برای تکمیل این فرایند طی تفاهمنامهای فی مابین شهرداری قم و آب منطقهای قم اگر مجوز بهرهبرداری برای ۱۴ حلقه چاه جدید شهرداری صادر شود، امکان حذف کامل آب شرب از چرخه آبیاری فضای سبز فراهم خواهد شد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم اضافه کرد: انتظار داریم سازمان حفاظت محیط زیست از ورود فلزات سنگین و پساب آلوده به تصفیهخانه جلوگیری کند تا امکان استفاده حداکثری از پساب فراهم شود.
اصفهانیانمقدم از ایجاد شهرک بازیافت و پلمب بیش از ۳۰۰ گاراژ ضایعاتفروشی خبر داد و افزود: مهلت انتقال به این شهرک داده شده است تا شاخصهای زیستمحیطی بهبود پیدا کند.
وی در پایان گفت: شهرداری قم با برنامهریزی دقیق و اجرای پروژههای زیرساختی، گامهای بلندی در راستای بهبود محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان برداشته است و آماده همکاری با تمام نهادهای مرتبط برای تحقق اهداف زیستمحیطی است.