تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۲۱
کد مطلب : 10538
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه ۴۰ درصد شهر قم تحت پوشش فاضلاب است گفت: با توجه به اینکه طرح‌های فاضلاب دولتی بوده و منابع مالی کشور محدودیت دارد در چند سال اخیر اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. طرح‌های فاضلاب جزء طرح‌های زیان‌ده شرکت فاضلاب است و نیازمند کمک دولت هستیم تا بتوانیم افق‌های خوبی را ایجاد کنیم.
۴۰ درصد شهر قم تحت پوشش فاضلاب شهری است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری  حسن بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم، امروز ۱۱ دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز تصویب قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب بیان کرد: تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب تحولی را در این زمینه ایجاد کرد که از نمونه‌های بارز آن می‌توان به تأسیسات آب و فاضلاب اشاره کرد.
وی افزود: عمده‌ترین وظیفه آب و فاضلاب تأمین و توزیع آب سالم و جمع‌آوری فاضلاب است که جزء جدانشدنی از زندگی شهری است. در حال حاضر ۱۰۰ درصد شهرها و ۹۷ درصد روستاهای استان قم از آب سالم برخوردار هستند.
بختیاری ادامه داد: علی‌رغم قرارگیری در اقلیم خاص، افزایش جمعیت و دیگر عوامل با محدودیت آب مواجه هستیم اما باز هم نسبت به سایر استان‌ها از وضعیت مطلوبی برخورداریم؛ همچنین با طرح‌هایی که در قالب ایجاد تسویه‌خانه‌های آب ایجاد شده است دغدغه‌های ما کم شده است به عنوان مثال امروزه تسویه خانه‌ای با ظرفیت ۹ مترمکعب در شهر قم ایجاد شده است.
منابع تأمین آب استان قم
وی در خصوص منابع تأمین آب استان قم تصریح کرد: بخش عمده آن به سرشاخه‌های دز برمی‌گردد به همین دلیل ما علی‌رغم بسیاری از شهرها که در تابستان با محدودیت آب مواجه شدند با مشکلات جدی مواجه نشدیم؛ همچنین چاه‌های دشت علی آباد نیز ۲۰ درصد آب استان را تأمین می‌کند. علاوه بر آن سد ۱۵ خرداد نیز به عنوان مجموعه آب پدافندی می‌تواند مشکلات ما را در شرایط حساس حل کند بنابراین می‌توان گفت ما جزء استان‌هایی هستیم که نسبت به سایر استان‌ها در وضعیت بدی قرار نداریم.
تنها ۴۰ درصد شهر قم تحت پوشش فاضلاب است
بختیاری در خصوص فاضلاب شهری نیز توضیح داد: در حال حاضر ۴۰ درصد شهر قم تحت پوشش فاضلاب است و با توجه به اینکه طرح‌های فاضلاب دولتی بوده و منابع مالی کشور محدودیت دارد در چند سال اخیر اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. طرح‌های فاضلاب جزء طرح‌های زیان‌ده شرکت فاضلاب است و نیازمند کمک دولت هستیم تا بتوانیم افق‌های خوبی را ایجاد کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: از مصوبات سفر ریاست جمهوری به قم ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح فاضلاب است که نیمی از آن از طریق دولت و نیم دیگر از طریق بخش خصوصی باید تأمین شود تا در این خصوص اتفاقات خوبی رخ دهد.
توسعه آبرسانی ۴۴ کیلومتر در استان قم در سال جاری
وی با بیان اینکه امسال این توفیق را داشتیم که در میان مجموعه‌های استان به عنوان ارگان برتر در جذب اعتبار انتخاب شویم که این مقدار ۲۶۴ میلیارد تومان بود گفت: از اقدامات انجام شده در سال جاری می‌توان به پروژه‌هایی در بحث بازسازی شبکه‌های آشامیدنی، تکمیل آبرسانی به روستاها، کاهش هدررفت، آبرسانی به روستاهای قنوات و رساندن آب باکیفیت به ۱۵ روستای بخش قمرود آب اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه اظهار کرد: در مجموع نزدیک به ۱۷ کیلومتر در شبکه‌های فرعی و ۲۷ کیلومتر در خط انتقال آب روستایی توسعه آبرسانی و ۲۸ کیلومتر اصلاح آب (آبرسانی بهداشتی) انجام شده است.
۲۴۰ کیلومتر شبکه فرسوده فاضلاب در قم
وی با بیان اینکه ۲۴۰ کیلومتر شبکه فرسوده فاضلاب در قم وجود دارد که به نوعی مشکل محسوب می‌شود گفت: علی‌رغم اینکه اصلاح شبکه‌های فاضلاب کار سختی است ۱۳ کیلومتر آن امسال انجام گرفته است؛ همچنین از اساسی‌ترین الزامات تأمین آب مخازن آب است و از اقدامات خوبی که امسال آغاز شد عملیات اجرایی ساخت مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در پردیسان است.
۱۳۹ میلیون مترمکعب آب، مصرف آب قمی‌ها در سال جاری
بختیاری مجموع آبی که در سال جاری برای استان قم تأمین شده است را ۱۳۹ متر مکعب اعلام کرد و در خصوص پروژه‌های محرومیت‌زدایی گفت: از پروژه‌های محرومیت زدایی می‌توان به آغاز ساخت مخزن ۲۰۰۰ مترمکعبی برای روستای لنگرود همچنین مخازنی در ورجان، کرمجگان و ... نیز اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در رابطه با برنامه‌های دهه فجر سال جاری نیز توضیح داد: احداث خط انتقال آب به روستای قنوات و عنایت بیک و بهره‌برداری از مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی جعفریه از جمله این برنامه‌ها خواهد بود. صنایع دندان لق آب رایکان را بکشند
وی با اشاره به اینکه ما سلامت آب قم را تأیید می‌کنیم و بحث شور بودن آن جدا است تأکید کرد: تمام تلاش ما این است از این به بعد صنایع از طرق دیگر یا بحث پساب نیازهای خود را تأمین کنند و دندان لق آب رایگان را بکشند تا بخش عمده‌ای از آبی که استفاده می‌شود به جریان اصلی خود برگردد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در خصوص نحوه استفاده پساب گفت: بخشی از آن برای تأمین سفره‌ها، بخشی برای صنعت و بخشی نیز برای ایجاد پروژه کمربندی سبز استفاده می‌شود؛ همچنین مقداری پستی مازاد هم وجود دارد که کشاورزان به صورت غیرقانونی از آن استفاده می‌کنند.
سهم استان قم از سرشاخه‌های دز به بارندگی بستگی دارد
بختیاری با بیان اینکه سال‌های قبل ۸۰ درصد آب استان قم از سرشاخه‌های دز تأمین می‌شد گفت: سال گذشته به دلیل کمبود بارش‌ها و کاهش آب سرشاخه‌های دز سهم استان قم کاهش پیدا کرده بنابراین به اجبار از منابع دیگر استفاده کردیم که کیفیت قبل را نداشتند. از ماه دوم تابستان شرایط کمی بهتر شد اما در کل می‌توان گفت این سهم‌ها به میزان بارندگی بستگی دارد.
نگران اجرای طرح فاضلاب مسکن ملی هستیم
وی در رابطه با نحوه تأمین آب مسکن ملی گفت: به طور طبیعی این طرح‌ها نیاز آبی استان را کمی کاهش می‌دهد اما بخش بسیاری از متقاضیان در حال حاضر نیز در استان هستند و آب مصرف می‌کنند اما در بخش مسکن ملی ما بیش از تأمین آب نگران اجرای طرح فاضلاب آن‌ها هستیم.
  https://qomefori.ir/vdcg7n9q.ak9zw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما