مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: چهار هزار تُن کالای اساسی شکر و برنج از ابتدای سالجاری تا مهرماه برای تنظیم بازار و تامین نیاز مردم این استان توزیع شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری سعید محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: روند تخصیص و حمل کالاهای اساسی به مراکز ذخیره سازی استان برای تنظیم بازار قم و تامین نیاز مردم به صورت مستمر ادامه دارد و ما در این بخش با محدودیتی مواجه نیستیم.
وی افزود: در مورد گندم نیز همواره سطح ذخیرهسازی این محصول راهبردی را در سیلوی قم بیش از مصرف چندماه و در حد مطلوب حفظ میکنیم تا بتوانیم همواره پاسخگوی نیاز استان برای تهیه آرد و نان مردم قم و زائرانی که به قم سفر میکنند، باشیم.
وی در ادامه گفت: درخصوص عرضه نان کامل(درصد سبوس بالا) هم مشوقهای لازم برای تشویق نانوایان به عرضه این نوع از نان تدوین شده که به زودی اعلام میشود. چرا که اعتقاد داریم عرضه نان کامل موجب ارتقای سطح سلامت شهروندان و کاهش بیماریهای گوارشی است.
گفتنی است تولید نان کامل(دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان حوزه آرد و نان قم قرار گرفته و آنان تلاش کردند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل با گسترش نانواییهای عرضه کننده نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره میشود؛ این سیلو دارای ظرفیت ذخیرهسازی ۱۰۸هزار تُن گندم و ۳۶ کندو میباشد، این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.
آزمایشهای انجام شده توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان میدهد آرد توزیع شده در میان نانواییهای استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان عزیز قمی نیز تلاش میکنند با مهارت بالای خود، نان با کیفیتی را به دست مردم برسانند، به نحوی که مسئولان حوزه آرد و نان قم بیان میکنند نان های تولید شده در این استان بهخصوص نان سنگک از بهترین نانهای کشور است.
به طور کلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید میکنند. پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.