معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه پنجمیلیون و ۳۱۰ هزار قطعهریزی مرغ گوشتی در مرغداریهای استان انجام شدهاست که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری منصور دیان اردستانی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار، بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی مردم با همکاری تشکلها و بهرهبرداران حوزه طیور تمام امکانات موجود را به کار گرفته تا ظرفیت تولید گوشت مرغ در این استان را افزایش دهد.
وی افزود: در همین راستا یکی از اقدامهای مهم برای افزایش سطح تولید گوشت مرغ در قم، بالابردن میزان جوجهریزی میباشد که این موضوع با همراهی خوب مرغداران در حال انجام است و در آینده نیز این روند با هدف تامین نیاز بازار با جدیت دنبال خواهد شد.
وی ادامه داد: جلسههای مرتبط با موضوع امنیت غذایی با حضور مسئولان دستگاههای متولی به صورت منظم و مستمر در سازمان جهاد کشاورزی قم برگزار و در آن آخرین وضعیت تولید و تامین گوشت مرغ برای پاسخ به نیاز بازار استان رصد میشود.
گفتنی است تامین و تدارک گوشت مرغ مورد نیاز مردم قم همواره یکی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان است و در همین ارتباط با همراهی بهرهبرداران زمینه بالابردن جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی رو به افزایش بودهاست.
در سالهای اخیر با اقدامهای صورت گرفته برای ارتقا سطح استانداردهای فنی و افزایش بهرهوری در واحدهای پرورش مرغ گوشتی مستقر در قم، علاوه بر تلاش برای بالا بردن توان عرضه گوشت مرغ و تامین نیاز بازار استان در این بخش، ارتقا سطح کیفیت این محصول نیز مورد توجه بودهاست.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم تعداد ۲۷۷ واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه بهرهبرداری صنعتی به ظرفیت پنجمیلیون و ۱۱۱ هزار و ۷۳۰ قطعه در استان موجود است.
علاوه بر آنچه گفته شد، تعداد ۲۳ واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت ۹۲۳ هزار و ۲۷۰ قطعه نیز در قم دارای پروانه تاسیس میباشد که نشان دهنده ظرفیتهای بالای این استان در زمینه تولید گوشت مرغ است.
سال گذشته در مجموع ۲۴ هزار و ۲۳۸ تُن گوشت مرغ در واحدهای مرغداری استان قم تولید و به بازار مصرف عرضه شد که با برنامهریزی انجام شده این میزان در سال جاری روند افزایشی نیز خواهد داشت.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdchi6nz.23nkxdftt2.html