مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم گفت: با تخصیص ۵۱ میلیون دلار ارز، ماشین آلات ۴۴ واحد تولیدی در قم نوسازی میشود و ما همچنان به دنبال افزایش این سهمیه برای نوسازی هرچه بیشتر تجهیزات واحدهای تولیدی فعال در استان هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری اکبر ابدالی روز دوشنبه در در این رابطه بیان کرد: نوسازی ماشین آلات و استفاده از تجهیزات جدید در واحدهای صنعتی برای به روز کردن تولیدات و افزایش توان رقابت در بازارهای صادراتی بسیار مهم است و ما در همین رابطه با تلاش و پیگیریهای مستمر توانستیم این سهمیه را برای استان جذب کنیم.
وی افزود: تلاش میکنیم با وجود محدودیتهای موجود با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، روند تخصیص ارز برای نوسازی ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در واحدهای صنعتی استان را همچنان دنبال کنیم تا تعداد بیشتری از واحدهای صنعتی بتوانند از این امکان برای ارتقا کمی و کیفی سطح تولیدات خود استفاده کنند.
گفتنی است از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، ۱۱۰ پروانه بهرهبرداری از طرحهای صنعتی استان در قالب ایجاد واحدهای صنعتی جدید و توسعه واحدهای موجود در قم صادر شد.
حجم سرمایهگذاری صورت گرفته در طرحهای یاد شده ۵۶ هزار و ۸۱۵ میلیارد ریال است که ظرفیت اشتغال برای چهار هزار و ۷۵۸ نفر را فراهم آوردهاست.
در همین رابطه ۶۵ مورد از ۱۱۰ پروانه بهره برداری صادر شده برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید است که با سرمایهگذاری ۳۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال و ظرفیت اشتغالزایی برای یکهزار و ۵۹۳ نفر صورت پذیرفت.
همچنین تعداد ۴۵ مورد از پروانههای بهرهبرداری مرتبط با توسعه واحدهای صنعتی موجود است که با سرمایه گذاری ۲۲ هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال و ظرفیت ایجاد اشتغال برای سه هزار و ۱۶۵ نفر صادر شد.
، شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
شایان ذکر است استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.