دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی در استان قم با اشاره به اینکه باید مدیران کارآمد تربیت شود، گفت: کارگزاران نالایق مشکل اصلی چالشها هستند .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری رسول کنعانی، دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی در استان قم پیش از ظهر پنج شنبه یکم آذرماه در نشست خبری خود که در سالن جلسات فرهنگ سرای جوان استان قم برگزار شد، اظهار کرد: فعالیتهای مردمی که توسط جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم را به اختصا جحا میگوییم؛ در فرآیندی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند برای رسیدن به دنیای اسلامی یا تمدن نوین اسلامی، ۵ مرحله را معرفی کردند؛ انقلاب اسلامی که حق بر باطل پیروز شد، نظام اسلامی، دولت اسلامی، کشور اسلامی و در نهایت دنیای اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی در دنیا است.
کارگزاران نالایق مشکل اصلی چالشها هستند
وی افزود: اگر بخواهم شرایط را از دیدگاه خودم توصیف کنم، به نظر بنده خیلیها اعتقادشان بر این هست که موفق شدهایم مرحله سوم را تشکیل دهیم، مرحله سوم دولت اسلامی است ولی ما اعتقادمان بر این است که با توجه به شاخصهها، هنوز بر تشکیل دولت اسلامی موفق نبودیم؛ لذا اگر مشکلاتی را در سطح جامعه داریم، میبینیم و کسی منکر این مشکلات نیست، اگر از بنده سوالی پرسیده شود که مهمترین دلیل ناکارآمدی و مانعی که در حال حاضر وجود دارد و این مشکلات بابت آن است؛ چیست، میگویم وجود کارگزاران ناکارآمد است.
کنعانی ادامه داد: باید یک سیستم و چارچوبی باشد تا مدیر کارآمد تربیت شود، یکی از نقش های احزاب در جمهوری اسلامی ایران، انجام کار تشکیلاتی است پس اولین آسیبشناسی را انجام دادیم و مهمترین هدف جحا در استان قم، تربیت مدیران کارآمد است که این تربیت قسمت های مختلفی دارد؛ شناسایی، جذب، آموزش و حمایت.
دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی بیان کرد: مخاطبان ما طبق بیانیه گامدوم انقلاب اسلامی، جوانان مومن انقلابی هستند که این جوانان را در تک تک محلات و در دور افتادهترین قسمتهای استان، شناسایی شده و بسته به ظرفیتهای موجود در جوان از او استفاده میکنیم و طبق ساز و کار مردمی که داریم، این جوان را معرفی میکنیم و موضوع بعدی درباره خود جمعیت حامیان انقلاب اسلامی که اولین سالگرد تاسیس آن است و این جمعیت، در ۲۳ اذر ۱۴۰۲، شکل گرفت.
بودجه جمعیت حامیان انقلاب اسلامی دولتی نیست
وی هفته بسیج و اولین سالگرد را گرامی داشت و گفت: این جمعیت مانند خیلی از احزاب دیگر، مردمی است و کل هزینههای آن، مردمی درحال انجام است و دست این جمعیت، در دست دولت نیست و در این یکسال گذشته فعالیتهایی داشتیم که نمود آن در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری با محوریت فرمایشات مقام معظم رهبری، در موضوع افزایش مشارکت در انتخابات گامهای بسزایی هم در فضای مجازی و هم در فضای واقعی برداشتیم؛ ما موضوع افزایش مشارکت در انتخابات را یکی از مهمترین وظایف خود دانستیم و شاهد یک رشد قابل توجهی بودیم به طوری که شهر قم در مشارکت، حائز رتبههای اول بود.
کنعانی با معرفی برخی فعالیتهای این جمعیت، اظهار کرد: موضوع بعدی، فعالیت های محله محور است؛ بحث احیای آرمانهای انقلاب، پیگیری مطالبات مردمی باید از محله که محور محله هم مسجد است، آغاز شود و ارتباطات بسیار خوبی را با ائمه جماعت محلات گرفتیم چه به صورت حضوری، غیر حضوری، مستقیم و یا غیر مستقیم و در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفتیم و آنها را در پیگیری هایی که داشتیم، پیگیری کردیم.
نگاه جمعیت حامیان به نقاط قوت و ضعف
وی با بیان نگاه جمعیت حامیان به نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصتها، گفت: اگر بخواهیم به نقاط قوت اشاره کنیم، مرکزیت در گردشگری مذهبی است و یکی دیگر از نقاط قوت به برکت وجود حوزههای علمیه و مراکز متعدد آموزشی، پیشرفت علمی و آموزشی است.
وی افزود: موضوع بعدی، توسعه زیرساختهای درمانی و خدمات بهداشتی نسبت به ۱۰ سال گذشته است که پیشرفت چشمگیری داشتیم و آخرین نقطه قوت که میخواهم به آن اشاره کنم، فرهنگ دینی و مذهبی ما است که در دنیا بینظیر است.
عدم بهرهبرداری از زیرساختهای کلیدی، ضعف است
دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی با بیان نقاط ضعف موجود در استان قم ابراز کرد: یکی از مهمترین نقاط ضعفی که در استان قم داریم، عدم بهرهبرداری از زیرساختهای کلیدی مثل مترو، مونوریل و فرودگاه که به اندازه کافی به آن پرداخته شده که موجب محدودیت در حمل و نقل و توسعه شهری شده است که در پی آن نیز شاهد ترافیک و آلودگی هوا نیز هستیم و رقمی حدود ۲۷۶ مدرسه و بیش از ۱۰۰۰ مسجد در استان قم و به عنوان مراکز آموزشی و فرهنگی وجود دارد اما با این وجود، با کمبود مدرسه و مسجد روبرو هستیم.
وی افزود: بیکاری جوانان قم در رتبه ۲۰ام قرار دارد، این نیاز به برنامههای کارآفرینی که مدنظر است، دارد تا نرخ بیکاری را کاهش دهد و مشکلات فرهنگی که در بوستانهای ما وجود دارد که باز هم در نوع خود باتوجه به توضیحات داده شده و بافت فرهنگی و مذهبی که استان قم دارد، مشکلات متعدد بویژه مشکلات فرهنگی، نیاز است به صورت ویژه توسط دستگاههای مربوطه و در راس آنها، شهرداری ورود جدی کند.
باید از ظرفیت های گردشگری و نزدیکی به پایتخت استفاده کنیم
کنعانی ضمن بیان فرصتها بر پایه تحقیقات میدانی این جمعیت بیان کرد: ظرفیت بالا در گردشگری مذهبی یک فرصت است و نزدیکی به پایتخت که باید منجر به جذب سرمایه گذاریهای ملی و بینالمللی شود همچنین توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات که از این نیز از فرصتها تلقی میشود.
وی ادامه داد: پتانسیل در توسعه صنایع کوچک و متوسط، یکی دیگر از فرصتهای استان قم است مثل صنعت کفش و فرش و افرادی که مسئول و مدیر بودند در این موضوعات، باید آمار مستند و رسمی را ارائه کنند که چقدر توانستند در توسعه این صنایع کوچک و متوسط موفق و تاثیرگذار بوده اند.
خطرات زیست محیطی سر منشا مشکلات است
دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی با معرفی تهدیدها به اولویت، گفت: خطرات زیست محیطی و کمبود منابع آب از مهمترین تهدیدها است که استان ما را تهدید میکند و ما نیازمند سرمایهگذاری روی طرحهای مطالعاتی جدی هستیم برای پیشبینی و پیشگیری از این تهدیدات.
مهاجران کشور از ۱۳۷ کشور دنیا بیشتر است
وی افزود: مهاجرت بیرویه و فشار بر زیرساختها رشد جمعیت بدون برنامهریزی مناسب که بیشتر در استان قم شاهد مهاجرت هستیم از اقوام و گروههای مختلف، ضمن داشتن آسیب های فرهنگی، زیرساختهای مختلف ما را تحت شعاع قرار میدهد که در سیاست این موضوع مهاجرت هم باید بازنگری شود.
کنعانی اظهار کرد: در مطلبی خواندم که نسبت مهاجرانی که در کشور وجود دارد بیش از ۱۳۷ کشور دنیا است و این یک موضوع جدی است چه از منظر امنیتی و چه از منظر مهاجرت.
وی نوسانات اقتصادی ناگهانی را موجب بهم ریختن اذهان دانست و گفت: بحث نوسانات اقتصادی که وابسته به گردشگری مذهبی و تاثیرپذیری از تحولات اقتصادی میتواند یکی از تهدیدات باشد، متاسفانه طبق اعلام رسمی دولتمردان، سال آینده با رشد قیمتی زیادی در کالاهای مختلف روبرو هستیم و ما با این نوسانات اقتصادی به صورت یکدفعه مخالفیم.
کنعانی تاکید کرد: ما از دولتمردان در استانداری قم، در وزارت کشور به عنوان یک حزب رسمی، مطالبه داریم و درخواست نداریم. طی این مطالبه، مراقب سیاستهایی که به اینگونه افزایش نرخهای یکدفعهای ختم میشود و باعث بهم ریختن آرامش مردم و آشفتگی خیال آنان میشود، مطالعات بیشتری انجام دهند و هر اقدامی را سریعا انجام ندهند.
وی افزود: تغییرات اقلیمی ناشی از پدیدههای جوی مثل سیل و خشکسالی که آن هم دلیلش کمبود منابع آبی است روبرو هستیم اگر در چند جمله چالشهای اصلی و راهبری را در استان قم، از نظر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی را بگویم، محیطزیست و منابع طبیعی است، اگر هر چیز پایدار میخواهیم، باید پیوست محیط زیست ومنابع طبیعی در آن لحاظ شده باشد. خواهشمندم در ساخت و سازها، مسائل عمرانی و در مباحث مختلفی شاهد آن هستیم در استان قم، به منابع طبیعی و محیط زیست توجه شود.
کنعانی با معرفی برخی راهبردهای معضل بیکاری و اشتغال جوانان گفت: جوانان و فارغالتحصیلان با سطح سواد و دانش بالا داریم اما زیرساخت کافی برای اشتغال آنان وجود ندارد که راهبرد آن میتواند تقویت آموزش فنی و حرفهای، حمایت از کار آفرینی و توسعه و حمایت از صنایع کوچک استان باشد.
مسئولین درباره فعالیت های خود توضیح دهند
وی ادامه داد: سازمانهای مربوطه به این چالشها و حتی فرصت باید بگویند که چه اقداماتی جهت رفع و توسعه آنها انجام دادهاند و با بودجههای عجیب و غریب در سازمان عریض و طویل خود، چه کردهاند و در نهایت ما شاهد این هستیم که فشار روی نیروهای مردمی و بسیج است و شاهد کمکاری مسئولین استان هستیم.
کنعانی ادامه داد: جنس مشکلاتی که در استان قم وجود دارد، عجیب و غریب نیست و قابل حل است اما مسئول باانگیزه و دغدغهمند میخواهیم که آن را حل کند. مسئولان ما متاسفانه در استان قم انگیزه ورود به حل مسائل را ندارند و تعدادی هم که انگیزه را دارند، باید دیده شوند.
وی در پایان با دعوت از جوانان نخبه و کارآمد تاکید کرد: از تمام مخاطبان خود درخواست دارم که خادمین خود در جمعیت حامیان انقلاب اسلامی، حمایت کنید، از کلیه مردم و بویژه جوانانی که کارآمد و نخبه هستند دعوت میکنم تا با قدرت با موضوع مباحثی که پیش رو داریم، خودشان را معرفی کرده و ما هم از آنان حمایت خواهیم کرد.