معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم گفت: در مجموع سهم دولت از تأمین مالی پروژههای مهم شهری در اطراف حرم مطهر تا امروز کمتر از ۱۰ درصد بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری مهرداد توکلیمقدم در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز با اشاره به اینکه دولت کمتر از ۱۰ درصد در تأمین مالی پروژههای اطراف حرم مطهر نقش داشته است، اظهار کرد: شهرداری قم در این پروژهها با منابع داخلی در حال پیشبرد امور است.
وی با اشاره به پروژه فاز پنج عمار یاسر و خیابان جعفر طیار (ع) افزود: از سالی که پروژه عمار یاسر آغاز شد تا سال ۱۴۰۲ که فاز نخست آن تا خیابان شهیدان فاطمی پیش رفت نزدیک به ۸۰۰ پلاک آزاد شده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم تاکید کرد: اواخر سال ۱۴۰۱ و ابتدای سال ۱۴۰۲ پیگیریهایی برای پرداخت معوض به ازای بعضی املاک از طریق اراضی ۴۸ هکتاری صورت گرفت که در نهایت باید دید که با وجود این پیگیریها، میزان املاک اختصاص داده شده نسبت به سهم منابع داخلی شهرداری اندک است.
توکلیمقدم با اشاره به بیان وعدههایی درباره پرداخت از محل اراضی ۴۸ هکتاری تاکید کرد: شهرداری قم نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد از محل اراضی ۴۸ هکتاری طلب دارد که ۶۰۰ میلیارد تومان به پروژه تملک قبرستان نو مربوط است.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰۰ میلیارد مربوط به زیرسازی محله ۴۸ هکتاری است که این زیرسازی مربوط به شهرداری نیست.
معاون مالی اقتصادی شهرداری قم تاکید کرد: در سایت ۴۸ هکتاری زیرسازی برق، آب، گاز و فاضلات توسط شهرداری در حال انجام است و جدولکشی و خیابانکشی نیز انجام میشود، اما این اقدامات در حیطه وظایف شهرداری نیست چراکه شهر باید آماده باشد و پس از آمادهسازی باید به شهرداری تحویل داده شود تا شهرداری هماهنگیها را انجام دهد.
توکلیمقدم گفت: در حال حاضر همه این مسائل مثل شبکههای اصلی و فرعی و توزیع ها را شهرداری برعهده گرفته است و انجام میدهد، چراکه دستگاههای استانی بودجه کافی برای اجرای این پروژه را نداشتند اما مسئله اینجاست که این هزینهها باید در تفاهمهای مشترک محاسبه شود.
وی با اشاره به اینکه تا امروز تنها ۱۵۰ میلیارد تومان تنها یک قطعه زمین به شهرداری داده شد که مبلغش نیز داده شد اظهار کرد: در پروژه بهسازی آرامستان نو که وظیفه استانی بود، هنوز مبالغ هزینهکرد شهرداری تعیین تکلیف نشده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم با اشاره به اینکه شهرداری ۱,۰۰۰ میلیارد تومان از منابع ۴۸ هکتاری طلب دارد که تا امروز تنها یک زمین ۱۵۰ میلیاردی در این خصوص به شهرداری داده شد ادامه داد: رایزنیها برای دریافت یک قطعه زمین دیگر نیز انجام شده است اما تمام این منابع وقتی با تملک ۸۰۰ پلاک در محور عمار یاسر مقایسه شود، هنوز به میزان شایستهای تأمین نشده است.
توکلی مقدم افزود: تملک محور عمار یاسر از خیابان شهیدان فاطمی تا ریل راه آهن ۱۳ پلاک یعنی نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت که این مبلغ فقط برای ۷۰۰ متر بوده است.
وی با اشاره به آغاز تملک پروژه شهدای دروازه ری از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵۰ پلاک در این محور تملک شده که به علت ریزدانه بودن، امکان واگذاری معوض از اراضی ۴۸ هکتاری وجود نداشت.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری قم با اشاره به اینکه در تملک ۹ پلاک شهرداری از منابع ۴۸ هکتاری در پروژه دروازه ری استفاده کرده است، گفت: به نسبت میزان هزینه صرف شده از منابع داخلی، این رقم نیز ناچیز است و این مبالغ را نیز باید به هزار میلیارد تومان مطالبه شهرداری اضافه کرد.