شهردار قم رسانه را یکی از نیازهای مدیریت شهری در دنیای امروز دانست و گفت: زبان مدیریت شهری همین رسانه است که باید تمرکززدایی و واگذاری امور مردم به خودشان را مطالبه کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری سیدمرتضی سقائیاننژاد در آئین افتتاح دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در استان قم ظهار کرد: خبر و اطلاعرسانی از ابتدای تاریخ بشریت، نقشی اساسی در تحولات اجتماعی و سیاسی داشته است و پیامبران نخستین خبررسانان تاریخ بودند که با آگاهسازی جوامع، مسیر هدایت بشری را روشن کردند.
وی با اشاره به تاریخ اسلام افزود: در صدر اسلام بعضی خبررسانیهای نادرست موجب انحراف امت اسلامی پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) شد، همچنین در زمان حضرت علی (ع) نیز شبکه خبرسازی معاویه سبب شد تا مردم ایشان را با وجود سجایای بینهایت و بی نظیر نشناسند و حتی سب و لعن ایشان را در منابر شاهد باشیم.
شهردار قم خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) در آن روزها کوچه به کوچه و خانه به خانه حرکت میکرد تا به امت اسلامی اطلاع رسانی کند که در نتیجه این بی اطلاعی امت، غلبه ۹۰ ساله بنیامیه و ۶۰۰ ساله بنیعباس شد که مصیبتهای بی پایانی برای امت اسلامی ایجاد کرد. نیاز مدیریت نوین شهری به رسانههای جامع/ نقشآفرینی ایمنا با افتتاح دفاتر استانی
سقائیاننژاد با تأکید بر اهمیت رسانهها در دنیای امروز تصریح کرد: در جهان امروز بسیاری از خبرگزاریها و رسانههای بزرگ تحت سلطه غرب هستند و نقش رسانه در تحولات بینالمللی از جمله بیداری دانشگاهیان دنیا غیرقابل انکار است.
وی با اشاره به اینکه امروز جوانان حتی در غرب دید خوبی نسبت به رژیم صهیونیستی ندارند، گفت: نقش یک خبرگزاری و برخی رسانهها در ایجاد این آگاهی در میان جوانان غربی قابل تأمل و نشاندهنده اهمیت رسانه در دنیای امروز است.
شهردار قم با اشاره به جنگ غزه و تلاشهای رژیم صهیونیستی برای کنترل رسانهها عنوان کرد: این رژیم با آگاهی از قدرت رسانه در جریان جنگ غزه حدود ۲۰۰ خبرنگار را مظلومانه به شهادت رساند تا مانع از انتشار اخبار این جنایات شود.
سقائیاننژاد با اشاره به اینکه کشور ما در حوزه رسانه نیازمند زیرساختهای بسیار قوی است، ادامه داد: امروز نیز جمهوری اسلامی ایران مظلومترین نظام در جهان است که در برابر هجمههای متعدد رسانهای غرب ایستادگی میکند. پایه حکومت نظام اسلامی کاملاً بر خلاف فرهنگ غرب شکل گرفته و در فرهنگ دینی تعالی تنها بر اساس تزکیه و تقوا است.
وی خاطرنشان کرد: رسانههای داخلی با خطدهی دقیق و اطلاعرسانی بهموقع میتوانند این حملات را خنثی کرده و نقش مهمی در امیدآفرینی و نشاط اجتماعی ایفا کنند.
شهردار قم با اشاره به اینکه خبرنگار باید عالم، هنرمند و صاحب فن باشد گفت: یک خبرگزاری نیز در واقع باید مانند یک دانشگاه در حوزههای مختلف بر اساس علم و مهارت و راهبردهای از پیش تعیین شده حرکت کند.
سقائیان نژاد با اشاره به اینکه خبرگزاری ایمنا از مدیریت شهری کار خود را آغاز کرده و الان هم در حال تأسیس نمایندگی در استانها است و تلاش کرده ظرفیت خود را در بعد ملی افزایش دهد، تاکید کرد: مدیریت شهری با توجه به حجم عظیم فعالیتها در حوزههای عمرانی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی، ترافیکی و اقتصاد شهری، هنوز در میان افکار عمومی مغفول است.
وی با اشاره به اینکه بیش از هزار و ۴۵۰ شهرداری در سراسر کشور وجود دارد، اظهار داشت: بیش از چند صد همت سرمایه این شهرداریها است که از منابع مردم تأمین میشود. شهردار قم با اشاره به اینکه میانگین جمعیت شهرنشینی در کشور ۷۲ درصد و در استان قم ۹۶ درصد است گفت: در هزاره سوم ۹۰ درصد مردم شهرنشین خواهند بود و این نشان دهنده نقش و جایگاه مدیریت شهری است.
سقائیان نژاد افزود: مدیریت شهری به عقل منفصلی نیاز دارد که بتواند برنامههایش را هدایت و دنبال کند و در عین حال نیازمند درآمدهای پایدار است که بتواند در طول زمان کارهای خود را پیش ببرد.
وی رسانه را یکی دیگر از نیازهای مدیریت شهری در دنیای امروز دانست و اظهار داشت: زبان مدیریت شهری همین رسانه است و در دورههای مختلف تلاش کردیم که این زیرساخت را برای مدیریت شهری ایجاد کنیم.
شهردار قم گفت: کل بودجه عمرانی استان قم پایینتر از ۲۰۰ میلیارد تومان است در حالی که بودجه عمرانی شهری قم ۱۱ هزار میلیارد تومان است و در سال آینده به ۱۶ هزار میلیارد تومان میرسد.
سقائیان نژاد با اشاره به اینکه دولت باید حامی شهرداریها باشد اضافه کرد: شوراهای شهر به عنوان پارلمانهای محلی باید هر چه بیشتر تقویت شده و نقش خود را در مسیر توسعه کشور تثبیت کنند.
وی به اهمیت ارتقای فرهنگ شورایی و اختیارات شوراها اشاره کرد و گفت: تا کنون در دولت و مجلس شورای اسلامی اعتماد لازم به پارلمانهایمحلی برای واگذار کردن وظایف و امور مردم به خودشان شکل نگرفته است.
شهردار قم به اهمیت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری و درآمدهای پایدار اشاره کرد و اظهار داشت: مردم سالاری دینی امروز در کشور مورد تأیید است و در این مسیر نیازمند تمرکززدایی هستیم در حالی که تا کنون بیشتر شاهد تراکم زدایی بودیم.
سقائیان نژاد با اشاره به اینکه رسانه با تبیین این مشکلات میتواند به پیشرفت کشور کمک کند گفت: یکی دیگر از رسالتهای رسانه تبیین جایگاه نظام اسلامی ایران در میان جبهه مقاومت در جهان و در دفاع از مظلومان جهان است.