تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۴۹
کد مطلب : 18914
طی سال‌های اخیر فعالیت‌های صنعتی در قم روند رو به رشدی پیدا کرده که علاوه بر مزیت‌هایی همچون رشد تولید و صادرات در این استان، موجب به وجود آمدن فرصت‌های شغلی فراوانی نیز شده‌است، اما این جریان در دل خوبی‌هایی که دارد نگرانی‌هایی را نیز در حوزه محیط زیست ایجاد کرده که باید مورد توجه قرار گیرد.
لزوم ارائه الگوی توسعه صنعتی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی در قم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری توسعه صنعتی و افزایش حجم تولید و صادرات یکی از بسترهای مهم برای رسیدن به پیشرفت اقتصادی است اما این موضوع باید با نگاه به ظرفیت‌های زیست محیطی و تلاش برای آسیب وارد نشدن به طبیعت باشد، پر واضح‌است که توسعه صنعتی همراه با آلودگی شدید و ایجاد خسارت برای محیط زیست، مورد پسند نیست و حتی نمی‌تواند عامل تاثیر گذاری در پیشرفت‌های اقتصادی باشد، چرا در این صورت بیش از میزان سودآوری انجام شده باید در بخش‌های دیگر همچون ترمیم محیط زیست و سلامت مردم هزینه کرد.
در همین رابطه ارائه یک الگوی توسعه صنعتی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی در استان قم که جایگاه ویژه‌ای نیز در جهان اسلام دارد، یک ضرورت مهم است که باید توسط دستگاه‌های متولی پیگری شود، البته بارها در سخنان مسئولان استان در این خصوص تاکید شده‌است که امیدواریم در میدان عمل نیز شاهد تحقق هرچه بیشتر این راهبرد مهم باشیم.
وقتی گفته می‌شود قم طی سال‌های اخیر با استقبال گسترده سرمایه گذاران برای راه اندازی واحد صنعتی مواجه‌ شده‌است، یعنی این که دستگاه‌های اجرایی مسئول در اعطای مجوز به طرح‌های ارائه شده، قدرت انتخاب و اولویت بندی دارند، بنابراین نیازی نیست که به خاطر مسائلی همچون کم‌بودن تقاضا و به خطر افتادن سطح تولید و اشتغال در این بخش به همه طرح‌ها مجوز داده‌شود.
لزوم ارائه الگوی توسعه صنعتی مبتنی بر استانداردهای زیست محیطی در قم
این بهترین فرصت برای عمل به همان راهبردی است که در ابتدا به آن اشاره شد، یعنی توسعه صنعتی قم مطابق استانداردهای زیست محیطی، بدان معنا که دستگاه‌های اجرایی ابتدا طرح‌های ارائه شده برای راه اندازی واحد صنعتی در استان را مورد ارزیابی قرار دهند و آن طرح‌هایی که بیشترین سازگاری را با محیط زیست قم دارد و کمترین آسیب احتمالی را برای آن ایجاد می‌کند، در اولویت قرار دهند و طرح‌هایی را که از همان ابتدا مشخص است موجب خسارت سنگین به محیط زیست و طبیعت استان می‌شود از مسیر صدور مجوز حذف کنند.
با نگاه به این راهبرد هم مسیر توسعه صنعتی و پیشرفت اقتصادی استان دنبال و هم به سلامت مردم توجه می‌شود؛ نباید اجازه داد قم به اسم صنعتی شدن، محل استقرار واحدهای آلاینده‌ای که در سایر استان‌ها اجازه فعالیت پیدا نکرده‌اند، باشد. البته در این زمینه شاهد اقدام‌های لازم از سوی دستگاه‌های متولی هستیم و طی سال‌های اخیر به این موضوع توجه شده‌است.
به هر حال با توجه به و وجود زیرساخت‌های مناسب و سرمایه گذاری صورت گرفته در شهرک‌های صنعتی قم، امروز بهترین فرصت برای این استان فراهم آمده‌است که از ظرفیت‌های صنعتی مطابق با اصول زیست محیطی استفاده کند، حتی قم می‌تواند در این زمینه الگوی اثر بخشی و موفقی را اجرا و سپس آن را به سایر استان‌های کشور ارائه دهد.

گفتنی است شهرک‌های صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیت‌های تولیدی در حوزه‌های مختلف دارند و سرمایه‌گذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرک‌ها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف می‌توانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهره‌بردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.

انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdcc0oqs.2bq4s8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما