مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم گفت: با توجه به استقبال بالای سرمایهگذاران برای راهاندازی و ایجاد واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی استان، متقاضیان که محصول تولیدی آنان ظرفیت صادرات داشته باشد در اولویت صدور مجوزهای لازم قرار میگیرند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوریاکبر ابدالی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سرمایهگذاران طرحهای صنعتی که میخواهند در استان قم به فعالیت اقتصادی بپردازند، باید به موضوع قابلیت صادرات محصولاتی که تولید میکنند توجه داشته باشند، چرا که این موضوع مسالهای بسیار مهم برای موفقیت در فروش و توسعه فعالیتشان است.
وی افزود: در حال حاضر نیز حجم صادرات محصولات تولید شده در واحدهای صنعتی استان قابل توجه است و از ابتدای سالجاری تا بهمنماه، بیشاز ۱۵۷ میلیون دلار کالا از مبدا گمرکات قم به کشورهای مختلف جهان صادر شدهاست که این رقم با درنظر گرفتن صادراتی که از سایر گمرکات کشور صورت گرفته بیشتر میشود.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای بینالمللی یکی از برنامههای مهمی است که برای معرفی ظرفیتهای صادراتی استان اجرا میشود و در همین رابطه از ابتدای سال تا پایان دیماه، ۹ نمایشگاه با همین رویکرد توسط فعالان اقتصادی برگزار شد که نقش مهمی در معرفی و گسترش فعالیتهای تجاری قم داشت.
، از ابتدای امسال تا پایان دیماه ، ۱۵۷ میلیون دلار کالا از طریق گمرکات این استان به کشورهای مختلف جهان صادر شدهاست؛ طی این مدت ۱۶۳ هزار و ۱۴۴ تُن انواع کالا در قالب چهار هزار و ۸۴۵ اظهارنامه به ارزش ۱۵۷ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۶۹۵ دلار از طریق گمرکات استان قم به کشورهای هدف صادر شد.
در همین رابطه درآمد کل گمرکات قم نیز با رشد ۱۰۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که این موضوع نشان دهنده جایگاه گمرکات در توسعه اقتصادی استان است.
افزایش میزان صادرات با توجه به ظرفیتهای خوبی که در شهرکهای صنعتی قم برای فعالیتهای تولیدی فراهم شده از جمله اولویتهای استان است که در همین رابطه اداره کل گمرکات با تسهیل فرآیندهای اداری به فعالان اقتصادی برای رشد صادرات محصولاتشان کمک میکند.
به گزارش ایرنا، شهرکهای صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.