تاریخ انتشار :شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۴
کد مطلب : 19638
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س):

رشد سریع جمعیت و کالبد شهر قم در دهه‌های گذشته/ ضرورت توجه به کیفیت زیست شهری

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به رشد سریع شهر قم گفت: توسعه سریع شهر در دهه‌های گذشته که گاهی تا چند برابر میانگین کشور است، موجب نواقص زیادی شده بود و اکنون زمان تمرکز بر کیفیت شهری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری علیرضا خاکی در نشست تخصصی شهرسازی و معماری اسلامی-ایرانی که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد با اشاره به رشد سریع و ناگهانی شهر قم اظهار کرد: قم در مقاطعی رشد جمعیت ۱۲ درصدی داشته که سه برابر متوسط رشد کشور است و این توسعه سریع موجب عقب‌ماندگی و ایجاد نواقص زیادی در شهر شد.
وی افزود: در دهه گذشته اقدامات گسترده‌ای در حوزه زیرساخت‌های شهری انجام شده و اکنون زمان آن رسیده است که به مسائل کیفی شهر قم پرداخته شود.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم خاطرنشان کرد: تاکنون دو همایش مهم در این راستا برگزار شده است از جمله نخستین همایشی که در سال ۹۲ با هدف جمع‌آوری اطلاعاتی درباره شهرقم با عنوان «قم، گذشته، حال و آینده» در تیمچه برگزار شد، همچنین سال ۹۸ نیز نشست دیگری برگزار شد که بر نیازهای زیرساختی شهر تمرکز داشت.
خاکی عنوان کرد: اکنون قصد داریم نشستی را با محوریت منظر شهری و کیفیت زندگی شهری برگزار کنیم که نگاه آن به جداره‌سازی محدود نخواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم دیده شدن اقدامات شهری قم در سطح تخصصی تاکید کرد: بررسی اقدامات ۱۰ سال اخیر در شهر قم نشان می‌دهد که بسیاری از آن‌ها در میان کلان‌شهرها بی‌نظیر بوده، اما این مسائل در نشریات تخصصی شهرسازی و بافت‌های تاریخی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم اضافه کرد: به عنوان نمونه پروژه پیاده‌راه ارم که تحولی مهم در فضای شهری قم ایجاد کرده است و از پروژه‌های شاخص کشوری بوده، بازتاب چندانی از سوی متخصصان نداشته است.
خاکی از همکاری با پژوهشکده نظر برای بررسی منظر شهری قم خبر داد و گفت: برای رفع این چالش از متخصصان و پژوهشگران دعوت کردیم تا با نگاهی متفاوت و از زاویه‌ای جدید به عنوان چشم سومی به مسائل شهر قم بپردازند.
وی افزود: پژوهشکده نظر در همین راستا، تمام بافت‌های فرسوده، تاریخی و نوساز شهر را مورد بازدید و بررسی قرار داده است تا آسیب‌ها، فرصت‌ها و ویژگی‌های منظر شهری قم را شناسایی کند.

انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdcg739q.ak9yw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما