مدیر منطقه ۶ شهرداری قم گفت: شهرداری قم با اجرای طرحهای بهداشتی و عمرانی، جمعیت موشها را کاهش داده و همکاری شهروندان برای کنترل این معضل ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری احمد ترکمن در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز با اشاره به دغدغه شهروندان در خصوص افزایش جمعیت موشها، از اجرای طرحهای مشترک با مرکز بهداشت و محیط زیست برای کنترل این معضل خبر داد و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، به منظور ارتقای کیفیت نظافت شهری و جلب رضایت شهروندان، نوسازی و تعویض جداول حاشیه خیابان و پیادهروسازی در دو سمت معبر خیابان رئیس کرمی انجام شد.
وی افزود: این اقدامات علاوه بر بهبود شرایط عمرانی، امکان لانهکوبی و مبارزه مؤثر با جوندگان موذی را فراهم کرد و باعث کاهش چشمگیر جمعیت موشها در این معبر شد.
مدیر منطقه ۶ شهرداری قم همچنین از اختصاص بودجه ۵۰۰ میلیون تومانی در سال ۱۴۰۲ برای هر منطقه در راستای مقابله با جانوران موذی خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار در سال ۱۴۰۳ نیز در نظر گرفته شده که در همین راستا، چهار مرحله اجرای طرح مبارزه با جوندگان موذی در سطح شهر انجام شد.
ترکمن با تأکید بر نقش شهروندان در کنترل این معضل گفت: چرخه رشد موشها به سه عامل پناهگاه، آب و غذا وابسته است.
وی ادامه داد: اقدامات عمرانی چون اصلاح پیادهروها و جدولگذاری موجب حذف پناهگاههای این جانوران شده اما همچنان پسابهای خانگی و زبالههای خارج از نوبت که شهروندان در ساعات غیرمجاز در معابر قرار میدهند، از عوامل افزایش جمعیت موشها است.
مدیر منطقه ۶ شهرداری قم اضافه کرد: همچنین در صورت اعلام گزارشهای مرتبط با سامانه ۱۳۷، نیروهای اجرایی به محل اعزام شده و در صورت نیاز عملیات طعمهگذاری و لانهکوبی انجام میشود.
ترکمن ابراز داشت: از شهروندان درخواست داریم تا برای کنترل این معضل، از هدایت پسابهای خانگی به شبکه آبهای سطحی خودداری کرده و زبالهها را تنها در ساعات تعیینشده از سوی شهرداری بیرون بگذارند.
وی تأکید کرد: در صورت همکاری شهروندان و رعایت این اصول، شهرداری مرحله پنجم طعمهگذاری را در خیابان رئیس کرمی اجرا خواهد کرد که تأثیر قابلتوجهی در کاهش بیشتر این معضل خواهد داشت.
مدیر منطقه ۶ شهرداری قم افزود: ثبت پیامهای شهروندان در سامانه ۱۳۷ و اعزام تیمهای اجرایی برای طعمهگذاری و لانهکوبی همچنان ادامه دارد، اما موفقیت کامل این طرح نیازمند همکاری و مشارکت مستمر شهروندان است.