مدیر پروژه بوستان هزار هکتاری زائر قم گفت: متأسفانه در مورد تلفات باغ پرندگان قم، بزرگنمایی شده و تنها 680 قطعه پرونده معدوم شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، ، سید مهدی هاشمی با اشاره به مشکلات اخیر در معدومسازی پرندگان و نحوه اجرای طرح باغ پرندگان اظهار داشت: عملیات اجرایی باغ پرندگان در قم از سال ۹۶ آغاز شد.
مدیر پروژه بوستان هزار هکتاری زائر قم افزود: با پیشرفت پروژه، در ابتدای آذرماه با حضور استاندار و مدیران کل و مدیران دامپزشکی و محیطزیست، آئین افتتاحیه پروژه باغ پرندگان بهصورت ویدئوکنفرانس با سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
وی با اشاره به شیوع آنفلوانزای پرندگان در این مجموعه تصریح کرد: قرار داد بین شهرداری و سرمایهگذار در جهت تأمین پرندگان منعقد شد و در ابتدای امر قرار بود ۱۰۰ گونه پرنده شامل ۳۷۰۰ قطعه هنگام بازگشایی رهاسازی شود اما با توجه به وضعیت قرمز قم در شیوع کرونا در آذرماه این اتفاق نیفتاد.
هاشمی با بیان اینکه در این شرایط تنها ۲۰ درصد از قرارداد یعنی ۶۹۲ قطعه پرنده در باغ پرندگان رهاسازی شد، ابراز کرد: ۱۳ بهمن امسال با هماهنگی تیم دامپزشکی، واکسیناسیون نیوکاسل انجام شد، اما چند روز بعد تلفاتی از باغ پرندگان شاهد بودیم.
مدیر پروژه بوستان هزار هکتاری زائر قم خاطرنشان کرد: ۱۹ بهمن از پرندگان نمونهبرداری و ۲۰ بهمن مشخص شد تعدادی از پرندگان به آنفلوانزا مبتلا شدهاند که به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس در سطح شهر و مرغداریها و نگرانی بابت گسترش ویروس، ۶۸۰ پرونده معدوم شد.
وی یادآور شد: طبق دستورالعمل دامپزشکی، شهرداری کمال همکاری را در جهت معدومسازی پرندگان داشته است، ضمن اینکه کلیه مجوزها را از محیطزیست و دامپزشکی اخذ کردهایم و تنها شهری بودیم که در جهت راهاندازی باغ پرندگان، همه مجوزهای لازم را اخذ کردیم.
هاشمی با تأکید بر اینکه خوشبختانه در بین نیروهای شهرداری، فردی به ویروس مبتلا نشده است عنوان کرد: با توجه به قراردادی که با دامپزشکی داریم در جهت شناسایی عوامل ورود ویروس اقداماتی در دست انجام است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز بسیاری از واحدهای صنعتی مرغداری در قم، گرفتار آنفلوانزا شدهاند درحالیکه به گفته دامپزشکی برای همه مجوزها و اقدامات دوراندیشی شده بود، گفت: با شناخت راههای شیوع ویروس، شرایط سختگیرانهای در پیش میگیریم تا اتفاقی که برای باغ پرندگان افتاد تکرار نشود.