یک استاد دانشگاه تاکید کرد: آموزش صحیح به کارفرمایان و شهروندان جهت شناخت طراحی مناسب نمای شهری علاوه بر ایجاد مسئولیت برای کارفرما در طراحی نما در نهایت موجب افزایش رضایتمندی و احساس تعلق مردم به مکانهای شهر میگردد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، رسول پهلوانپور با اشاره به ویژگیهای نمای شهری مطلوب، بیان کرد: نمای مطلوب نمایی است که جنبههای فضایی ( معماری و شهری)، انسانی (روابط و ادراک حسی افراد نسبت به نما) و کاربردی-عملکردی را به میزان نیاز چه از نظر کیفیت و چه کمیت دارا باشد.
وی استفاده از الگوهای تکرار پذیر سنتی و کشف رموز آنها را ضمن در نظر گرفتن ویژگیهای معماری ایرانی-اسلامی راهی برای رسیدن به نمای مطلوب دانست و افزود: با ترکیب این ویژگیها با نیازهای عصر امروز میتوان به افزایش مطلوبیت نما کمک کرد.
پهلوانپور اعمال سلیقه و دخالت افراد غیرمتخصص و سودجو در طراحی نما را به عنوان چالشی در این زمینه معرفی کرد و ادامه داد: از دیگر چالشها و موانع رسیدن به نمای مطلوب شهری میتوان به تقلید برخی طراحان در عین عدم شناخت مبانی و مفاهیم در طراحی نما، فقر مالی کارفرمایان در استفاده از تکنولوژیهای روز در این زمینه و عدم شناخت نسبت به عوامل هویتزا در شهر اشاره کرد.
وی تصریح کرد: بهتر است کمیسیونی به عنوان طراحان نمای شهری تشکیل شده تا الگوهای شاخص نمای شهر را مشخص کرده و به طراحان و کارفرمایان ابلاغ کنند؛ ضمن اینکه این امر نیازمند کنترل و نظارت از طرف شهرداری و دیگر ارگانهای مرتبط است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: آموزش صحیح به کارفرمایان و شهروندان برای شناخت طراحی مناسب نمای شهری علاوه بر ایجاد مسئولیت برای کارفرما در طراحی نما در نهایت موجب افزایش رضایتمندی و احساس تعلق مردم به مکانهای شهر میشود.
وی ایجاد برنامه آموزشی را به عنوان راهکاری برای آشنایی مردم با الگوها و شاخصههای طراحی نما بیان کرد و توضیح داد: این چارت آموزشی باید در شهرداری و تمامی ارگانهای مرتبط به صورت مرکز مشاوره شهروندان ایجاد شود.
پهلوانپور در رابطه با رسالت معماران در این زمینه خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین رسالتهای معماران معاصر ایرانی تطبیق سه جنبه ذکر شده در بالا در طراحی نما است که این تغییرات را باید در بستر مناسب تحلیل کرده و نتایج را در ساخت و سازهای شهری به کار گرفت.
وی در انتها بیان کرد: رسالت دانشگاهها در این زمینه آموزش و تحقیق در رابطه با چگونگی افزایش مطلوبیت نمای شهری است.