مدیرکل مطالعات و برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم بیان اینکه تعداد یک هزار و 600 تابلوی مسیر در شهر قم وجود دارد، از طراحی 550 تابلوی جدید نیز خبرداد.
حامد خسروی در گفتوگو با شهرنیوز در خصوص مطالعاتی که در سال جاری در بخش حمل و نقل و ترافیک در حال انجام است، اظهار کرد: مطالعهای با عنوان بازنگری تابلوهای هدایت مسیر در شهر قم صورت گرفته است.
وی افزود: تابلوهای که به صورت دروازه ای یا ال شکل در سطح شهر به رنگ سبز و سفید وجود دارد تابلوهای راهنمای مسیر هستند که به زائرین و مجاورین در رسیدن به مقصد کمک می کند و سرعت سفر را کوتاه تر می کند.
وی با بیان اینکه باوجود نرم افزارهای مسیریابی اکثر رانندگان به این تابلوها توجه زیادی دارند، گفت: یک مطالعاتی در سال 94 انجام و آلبوم هایی به صورت خروجی تولید شد که براساس این آلبوم ها شهرداری قم تابلوهای راهنمای مسیر را طراحی کرد اما باتوجه به اینکه از سال 94 تا کنون تقاطع ها و محورهای جدیدی در شهر قم ایجاد شده است، بازنگری در این تابلوها ضروری بود.
مدیرکل مطالعات و برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم تصریح کرد: براین اساس از سال 1402 قرارداد این کار بسته شد و درسال جاری 8 منطقه به صورت کلی در زمینه تابلوهای راهنمای مسیر مورد بازنگری قرار گرفتند و تابلوهای مورد نیاز نصب و یا جایگزین شدند.
خسروی افزود: متد این بازنگری این است که کسی که وارد شهر می شود باید بتواند شبکه ای از تابلوها را ببیند و یک نفر باید بتواند همه شبکه معابر را پیش روی خود داشته باشد. این کار در محیط نرم افزار GRS انجام و از ابزار این نرم افزار استفاده شد تا همه افراد چه ساکنین و چه زائرین بتوانند مسیر را از طریق تابلوها پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه در سطح شهر قم یک هزار 600 تابلو راهنمای مسیر وجود دارد و تعداد 550 تابلوی جدید نیز در این خصوص طراحی شده است، ادامه داد: شبرنگ این تابلوها به دلیل وارداتی بودن هزینه زیادی داشته است و همچنین اگر تعداد خطوط در یک تابلو زیاد باشد خوانش و گیرایی نیز کمتر می شود.
خسروی اذغان داشت: در بازنگری های انجام شده تنها خط فارسی لحاظ می شود. در سایر کشورها نیز بیشترین تاکید بر به کارگیری زبان رسمی آن کشورها است و گردشگران میتوانند از راهنماها برای هدایت مسیر استفاده کنند.