عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی قم با تأکید بر اهمیت رعایت ضوابط مناسبسازی شهری و اجرای صحیح قوانین مدیریت شهری گفت: نقش بافت تاریخی در شکلدهی به سیمای شهری قم حیاتی است و لازم است تا ارزشهای آن به کل شهر تعمیم داده شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری مصطفی سعادتطلب در نشست تخصصی شهرسازی و معماری اسلامی-ایرانی که در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، با تقدیر از پژوهشهای پژوهشکده نظر، گزارش ارائهشده درباره نماهای شهری قم را ارزشمند و موشکافانه توصیف کرد و با اشاره به معیارهای مطلوبیت سیمای شهری اظهارکرد: یکی از شاخصهای ارزیابی کیفیت شهر رعایت ضوابط مناسبسازی برای معلولان است.
وی افزود: اگر شهری این ضوابط را رعایت کرده باشد، نشاندهنده توجه جدی به استانداردهای مطلوب شهری است.
عضوهیئت مدیره سازمان نظام مهندسی قم خاطرنشان کرد:معیار دوم در ارزیابی کیفیت شهر،سیمای شهری است که ریشه در بسیاری از عوامل دارد و آنچه بهعنوان نما دیده میشود بخشی از معماری شهر است که از ایده، کانسپت و فرم نشأت میگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت اجرای قوانین در مدیریت شهری گفت: مدیریت شهری مانند یک خانواده است که برای آینده برنامهریزی میکند اما همزمان با چالشهایی نیز مواجه است.
سعادتطلب با تاکید بر اینکه اگر قوانین بهدرستی اجرا شود دیگر مشکلی نخواهیم داشت، ادامه داد: ۹۵ درصد مردم دغدغهای درباره موضوعاتی مانند تراکم ندارند اما ۵ درصدی که از این مسائل منتفع میشوند مانع اجرای صحیح سیاستهای مدیریت شهری هستند.
وی با اشاره به نقش بافت تاریخی قم در شکلدهی به سیمای شهری افزود: بافت تاریخی، پدیدآورنده و نگهدارنده ارزشهای معماری شهری است واگر بخواهیم سیمای شهری مطلوبی در سراسر قم داشته باشیم، باید ارزشهای نماهای تاریخی را بشناسیم و آنها را به کل شهر تعمیم دهیم.
عضوهیئت مدیره سازمان نظام مهندسی قم بر لزوم توجه به زیرساختهای شهرسازی تأکید کرد و گفت: برای بهبود سیمای شهری قم باید زیرساختهای مهم شهرسازی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بخش عمده این زیرساختها در بافت تاریخی شهر قرار دارد و این فضاهای جمعی میتوانند نقش مهمی در ارتقای کیفیت سیمای شهری ایفا کند.