تاریخ انتشار :شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب : 19650
رئیس پژوهشکده نظر گفت: به ‌جای تمرکز صرف بر پروژه‌های عمرانی، باید به نتایج اقدامات گذشته توجه کنیم و با رویکردهای نوین، کیفیت زندگی شهری را ارتقا دهیم که در همین راستا یک مطالعه تخصصی در چهار حوزه مرکزیت شهری، فضاهای اجتماعی، نوسازی بافت فرسوده و نمای شهری با هدف ارائه راهکارهای نوین برای ارتقای منظر شهری قم انجام شد.
بازنگری در توسعه شهری قم/ تمرکز بر ارتقای کیفیت زیست شهری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری سید امیر منصوری در نشست تخصصی شهرسازی و معماری اسلامی-ایرانی که امروز در سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: این جلسه مقدمه‌ای برای همایش آینده است و هدف از آن، ایجاد تعامل میان تصمیم‌سازان شهری جهت ارتقای کیفیت زندگی در قم است.
وی با اشاره به همکاری پژوهشکده نظر با شهرداری قم و سازمان زیباسازی و بهسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س)افزود: هم‌اکنون بیشتر اقدامات شهری معطوف به پروژه‌های عمرانی است، اما ما به این نتیجه رسیدیم که باید در کنار اجرای پروژه‌ها، نتایج اقدامات گذشته را بررسی کنیم تا بتوانیم مسیر آینده شهر و برنامه‌ریزی‌های شهری را به‌درستی هدایت کنیم.
رئیس پژوهشکده نظر بیان کرد: در قالب یک مطالعه با عنوان رویکردهای نوین در ارتقای منظر شهری قم، به شهر از چهار زاویه متفاوت توسط چهار گروه مستقل پرداخته شد.
وی با بیان اینکه تعریف علمی منظر شهری با تصور عمومی متفاوت است، گفت: از دیدگاه مردم منظر شهری به نمای ساختمان‌ها و کالبد شهر محدود می‌شود درحالی ‌که از نظر علمی، منظر شهری همان درک و تجربه شهروندان از محیط پیرامون خود است.
منصوری گفت: این تجربه می‌تواند ناشی از کالبد، فعالیت‌ها، رویدادها یا مجموعه‌ای از این عوامل باشد.
وی در خصوص پژوهش‌های انجام شده گروه اول در حوزه مرکزیت و هسته مرکزی شهر قم اظهار داشت: این گروه مرکزیت قم را به ‌عنوان هسته‌ای که شهر بر پایه آن شکل گرفته بررسی کرده است.
رئیس پژوهشکده نظر تصریح کرد: یافته‌ها نشان می‌دهد که ارتباط تاریخی و وحدتی که میان شهر و حرم وجود داشت در دوره پهلوی اول با احداث خیابان‌ها و در دوره‌های بعدی با طرح‌های شهری به تدریج از یک پیوند ارگانیک به رابطه‌ای صرفاً مجاورتی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این مسئله سبب فاصله ‌گیری زندگی شهری از حرم شده و لازم است راهکاری برای احیای این پیوند ارائه شود.
منصوری در خصوص پژوهش گروه دوم در حوزه فضاهای اجتماعی و زندگی جمعی بیان داشت: مفهوم خیابان کامل در سال‌های اخیر در ایران مطرح شده و به‌جای تمرکز بر ایجاد فضاهای جدید باید کیفیت فضاهای موجود را ارتقا دهیم و ببینیم مردم چه فضاهایی را برای حضور و تعامل انتخاب می‌کنند.
وی تأکید کرد: خیابان به‌عنوان یک عنصر کلیدی میتواند نقش مهمی در ارتقای کیفیت شهری و درک شهروندان از شهر ایفا کند.
رئیس پژوهشکده نظر با اشاره به پژوهش گروه سوم در حوزه نوسازی و بافت‌های فرسوده با بیان اینکه کشور در نوسازی بافت‌های فرسوده چندان موفق نبوده است، بیان کرد: طرح‌های نوسازی در تهران طی سه دهه گذشته تنها ۱۰ درصد پیشرفت داشته‌اند که نشان‌دهنده رکود و موانع جدی در این حوزه است.
وی با تاکید بر ضرورت مشارکت مردم و ایجاد صرفه اقتصادی در حوزه نوسازی و باف فرسوده و تاریخی شهر قم اضافه کرد: در قم نیز با سازه‌های ناپایدار مواجه هستیم و باید به جای صرفاً اصلاح کالبد، به احیای بافت‌های شهری فکر کنیم.
منصوری با اشاره به موضوع پژوهش گروه چهارم در حوزه نماهای شهری شهر قم یادآور شد: نما بخشی از منظر شهری است و تأثیر مستقیمی بر ادراک شهروندان دارد.
وی با اشاره به اینکه در مدیریت شهری نمیتوان صرفاً با معیارهای ثابت برای نما تصمیم ‌گیری کرد گفت: باید به ‌جای ضوابط سخت‌گیرانه چارچوب‌های نظری جدیدی تدوین کنیم که با نیازهای امروز جامعه همخوانی داشته باشد.
رئیس پژوهشکده نظر خاطرنشان کرد: هدف این مطالعات ارائه رویکردهای نوین برای ارتقای منظر شهری قم است.
وی افزود: لازم است مدیریت شهری به ‌جای تمرکز بر ساخت‌ و سازهای جدید، به بهبود فضاهای موجود، مشارکت شهروندان و درک صحیح از منظر شهری توجه کند.

انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdcawin6.49nom15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما