مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در جریان جواز تاسیسهای صادر شده، به زودی با راه اندازی و توسعه فعالیت واحدهای تولیدی در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی، بیشاز پنج هزار فرصت شغلی در این بخش فراهم خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوریحسین طاهری فرد روز چهارشنبه پیرامون این موضوع، بیان کرد: مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی قم در حال حاضر ۱۸۸ فقره جواز تاسیس دارای اعتبار دارد که این میزان جواز تاسیس، ظرفیت ایجاد اشتغال برای پنجهزار و ۴۹۶ نفر را فراهم میکند.
وی با اشاره به سرمایهگذاری ۶۷ هزار میلیارد ریالی در جریان جواز تاسیسهای صادر شده، افزود: همچنین قابلیت جذب مواد خام به میزان یکهزار و ۶۷۲ هزار تُن و ظرفیت تولید هشت هزار و ۲۹۸ تُن محصول از دیگر مزایای جوازهای صادره توسط بخش صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی قم است.
گفتنی است مهمترین اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی قم، تامین امنیت غذایی مردم استان است که در همین رابطه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی با فراهم کردن امکان فرآوری محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات، نقش بسیار مهمی در تحقق این برنامه دارد.
در همین رابطه سازمان جهاد کشاورزی قم تلاش دارد، برنامه افزایش ظرفیت فرآوری مواد خام کشاورزی استان را علاوه بر جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران و ایجاد واحدهای تولیدی جدید، با نوسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی موجود نیز دنبال کند.
توسعه صنایع تبدیلی در محل تولید محصولات کشاورزی و دامی یعنی استفاده بهینه از نیروی انسانی محلی، کاهش هزینههای حمل و نقل، اشتغالزایی در فصول غیر کشاورزی و کاهش بیکاریهای فصلی، تأمین و عرضه مواد غذایی در خارج از فصل تولید و توسعه درونزای مناطق روستایی که این زنجیره در نهایت کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها را نیز در پی دارد.
، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.